Dynastar Skicup van Vlaanderen

Sneeuwsport Vlaanderen organiseert ieder seizoen een alpine skicompetitie op de pistes in Vlaanderen, genaamd “Dynastar Skicup van Vlaanderen”.

Op de pistes van Yeti (Anderlecht), Ice Mountain (Komen), Snow Valley (Peer), Skidome (Terneuzen) en Aspen (Wilrijk) kunnen al de leden (renners) van de federatie deelnemen aan dit wedstrijdcircuit.

Deze wedstrijden bestaan uit een slalom met 2 verschillende lopen. Meisjes en jongens skiën de wedstrijd in hun reeks volgens ouderdomscategorie (U10, U12, U14, U16, U21, senior, master).

Bij iedere wedstrijd worden de winnaars per reeks gehuldigd en krijgen de deelnemers (en hun respectievelijke clubs) punten toegekend volgens de plaats in hun reeks. Op het einde van het seizoen worden de klassementen opgemaakt per reeks door samenstelling van de behaalde punten over het ganse seizoen, zodat ook de frequentie van deelname meetelt in de eindrangschikking.
Voor de podiumplaatsen van dit regelmatigheidcriterium zijn er schitterende prijzen per reeks die tijdens een uitgebreide prijsuitreiking op de Winter Closing, waarop ook onze Belgische Kampioenen aanwezig zijn, worden overhandigd.

prijsuitreiking

Onze clubs verzorgen de organisatie van de wedstrijden en de “Dynastar Skicup van Vlaanderen” valt onder het beheer van de technische commissies (TAC) van Sneeuwsport Vlaanderen.

Kandidaat competitie skiërs kunnen voor trainingen, bijscholingen en begeleiding terecht bij de respectievelijke clubs. Hun getalenteerde en gemotiveerde trainers zullen zowel jong als oud met veel plezier en deskundigheid bijstaan.

Sponsor

dynastar-200

Contactpersoon

Christophe Coppens Christophe Coppens
Communicatie- en recreatiemanager