• Nieuws
  • Winterspelen update: Slalom Ladies

Winterspelen update: Slalom Ladies

kim OS Belga slalom 840x472
  +     Kim Vanreusel en Marjolein Decroix maken hun olympisch debuut waar tijdens de slalom. Kim finisht 40e en Marjolein eindigt 38e.

Vandaag ging het om de knikkers! Twee jonge Belgische dames stonden aan de start van de slalom in het Zuid-Koreaanse PyeongChang. 
Kim Vanreusel skiede al een goed seizoen en maakt nu al haar droom waar: deelnemen aan de Olympische Spelen. Onlangs tijdens de Reuzenslalom, vandaag de slalom samen met Marjolein Decroix die vandaag debuteert. 

Haar eerste run klokt ze af met een tijd van 55.90sec, een achterstand van 7sec op Wendy Holdener, leidster in Run 1. Marjolein Decroix was 0.01 seconde trager dan Kim maar haalde die achterstand op in Run 2. 

In Run 2 maakt Kim Vanreusel een soortgelijke run, en komt 0.06sec later aan dan in haar 1ste run. Marjolein daarentegen verbetert haar eerste tijd met meer dan een seconde en komt zo in de eindranking voor Kim Vanreusel te staan.

  Ruime Sporza Samenvatting van de slalom met reacties van Kim en Marjolein

Een Belgisch onderonsje moest het zeker niet zijn, we zijn hier op de Olympische Spelen! 
Wat pers ook vraagt of schrijft over de twee dames deert de échte sneeuwsportliefhebber niet. Kim en Marjolein hebben afgelopen 4 jaar gestreden om hier aanwezig te zijn. Allemaal te danken aan hun entourage; familie en vrienden, privésponsors enzomeer. Dus dubbel en dik verdiend! 
We zijn zeer trots en wensen hen een positieve evolutie in de toekomst. 

  Uitslag

Run 1 
Run 2

Credits: ©Belga

Kim Vanreusel Kim Vanreusel

  FIS biografie

  Snow Valley Racing Team

  Website 

  Facebook

  Twitter

  Instagram


Marjolein Decroix Marjolein Decroix

   Ice Mountain Racing Team

   Website

   Fanpage

  FIS biografie