Tom Coeckelberghs wordt High Performance Manager bij BOIC

tom-coeckelberghs

  De technisch directeur topsport snowboard van Sneeuwsport Vlaanderen treedt in september aan bij de afdeling topsport van 'Team Belgium'.

Samen met Philippe Préat, eveneens High Performance Manager, zal hij op het terrein de selectie, de voorbereiding en de begeleiding van de Belgische topatleten opvolgen en er zo toe bijdragen dat de atleten in optimale omstandigheden op het hoogste niveau kunnen presteren op internationaal vlak.

Tom Coeckelberghs kent het BOIC goed, in het bijzonder door de Belgian Olympic Academy (2004), het EYOF in Monthey en de OS in Sotsji waar hij Team Captain Snowboard was.

Tom Coeckelberghs ging aan de slag bij de federatie in 2001, toen nog de ‘Vlaamse Ski Vereniging’ (zie historiek). Met een verbreding van de werking met de toen nog heel jonge snowboard discipline was Coeckelberghs de architect van het succes van het topsportverhaal: in 2009 werd de sporttak erkend dankzij de beloftevolle resultaten op wereldniveau. Een professionele structuur met de ondersteuning van de Vlaamse overheid zorgt voor de uitbouw van de topsportschool, vakkundige coaches. In 2011 werd Seppe Smits voor het eerst wereldkampioen slopestyle.
Samen met de trainers en een brede basis aan gemotiveerde vrijwilligers bouwde hij een aanbod uit voor kinderen vanaf 3 jaar, programma’s voor sportpromotie, talentdetectie en -ontwikkeling. Alle Belgische elite riders komen uit het traject van de federatie waarvan Tom Coeckelberghs de grondlegger is.

“Sinds 2001 ben ik actief binnen de ski en snowboardwereld waar ik vooral gepassioneerd was door topsport. Ik vind het ontzettend boeiend om met verschillende mensen te kunnen werken naar een gemeenschappelijk doel: presteren op het hoogste internationale niveau. De recente successen in topsport werken aanstekelijk en zorgen voor een positieve drive in de sportwereld. Daarop moeten we verder bouwen. Het is een eer om hieraan mee te kunnen werken vanuit mijn nieuwe rol binnen het BOIC”, vertelt Tom Coeckelberghs.

“We ontvingen heel veel sollicitaties voor deze vacature” verklaart Philippe Vander Putten, de CEO van het BOIC, “we hebben veel kandidaten gezien met een indrukwekkend palmares in de sportwereld.  De keuze was dus heel moeilijk.  Ik wil alle kandidaten die gesolliciteerd hebben, bij deze bedanken.”

Lode Nolf, directeur van de federatie is bijzonder fier om de realisaties van zijn collega en ziet deze carrièreswitch als een beloning voor zijn ongeëvenaarde gedrevenheid en deskundigheid. “Uiteraard gaan we hem allemaal hard missen, maar het is meer dan een troost te weten dat Tom mee zal bouwen aan het succes van Belgische atleten. Bovendien is het BOIC een heel nauwe partner en zullen onze wegen elkaar nog zeer vaak kruisen, op en naast de sneeuw.”

  Tom Coeckelberghs

  • 40 jaar, woont in Holsbeek (Vlaams Brabant)
  • Getrouwd, vader van 2 dochters
  • Master Lichamelijke Opvoeding, trainer A en VTS docent Snowboard. Hij was jaren lang ook Directeur Sportkaderopleidingen. 
  • Lid van de Raad van Bestuur van de VSF, penningmeester Sneeuwsport Vlaanderen, secretaris-generaal van de Koninklijk Belgische Skifederatie
  • Afgevaardigde op FIS congressen en meetings en lid van verschillende werkgroepen.
  • In zijn vrije tijd is Tom een fervent mountainbiker en uiteraard een doorwinterde snowboarder.

Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité

Openingsuren

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00