Breaking news: 4 Wereldrecords + 1 Belgisch record

Joost_SNV1.png

  +    Het lukte Joost Vandendries niet om het wereldrecord te verbeteren, toch tevreden met het Belgisch record en de 4 andere wereldrecords die zijn gevestigd in Snow Valley Peer. 

Je kon de stress op zijn gezicht aflezen. Joost Vandendries was er niet 100% gerust op tijdens de oefensessies. Zijn voorbereidingen waren anders zeer miniscuul uitgevoerd. 
3 paar ski's van ongeveer 243cm lang had hij meegenomen naar Snow Valley om het record van de Brit, Jan Farrell, te doen sneuvelen.

Het mocht niet baten, met een snelheid van 89,02 km/u was hij te ver verwijderd van de 104,956km/u die de Brit had opgetekend in Snowhall te  Amnévile (Noord-Frankrijk) in 2015. De hellingsgraad van deze Franse indoorpiste komt dan wel overeen met de XL piste van Snow Valley, maar het verschil zit hem in de lengte. De Brit kon in 2015 rekenen op een 280m langere piste dan Joost vandaag. Zelfs met eenzelfde lengte van de skipiste is er nog steeds geen garantie tot succes. De sneeuwkwaliteit, luchtvochtigheid, preparatie van de ski's,... enzoverder maken of men beschikt over dé ideaalste omstandigheden. Niettemin heeft Joost een Belgisch record neergzet met zijn 89,02 km/u op een indoorpiste in België. Iets zegt ons dat dit niet meteen zal verbroken worden. 

Joost focust zich nu op het verbeteren van zijn persoonlijk record op de snelheidspiste van Vars, tijdens de Speed Masters op 26 maart 2018. Beschouw dit event maar als het WK voor speedskiërs. 
We wensen hem een vlotte voorbereiding en zeer veel succes in Frankrijk volgend jaar! 

4 atleten hebben elks wereldrecords gevestigd of verbeterd, en dat is niet niks!

  •    Katrien Aerts ging in switch (achterwaarts dus) tegen een snelheid van 68,42 km/u de helling af. Goed voor het allereerste wereldrecord ooit gevestigd op een indoorpiste in switch!
    First World Record Indoor Speedski in Switch (WOMEN)! Gefeliciteerd Katrien!

Katrien_SNV2.png

 

  •    Mathieu Verlinden, Belgisch kampioen freeride en freestyle, heeft eveneens een eerste snelste tijd in het achteruit skiën neergezet. Zijn snelheid bedroeg 71,37 km/u.
    First World Record Indoor Speedski in Switch (MEN)! Top Mathieu!

Mathieu_SNV2.png

 

  •   De Brit, Rupert Cawte, verbeterde het wereldrecord van zijn landgenoot Jamie Barrow, die zich excuseerde voor zijn afwezigheid. Dat wordt een zure appel voor de Bri die niet aanwezig kon zijn en zo het wereldrecord Indoor Speed Snowboarder doorgeeft aan Rupert. Hij moest sneller afdalen dan 69,40 km/u en dit lukte ruim met een finale snelheid van 72,07km/u. 

Rupert_SNV2.png

 

  •   De laatste atleet van de dag was de Zwitser Maxime Riviera, en mag zich de snelste Monoskiër Indoor ter wereld noemen. 
    Hij vergaarde een snelheid van 74,59km/u met de voetjes naast elkaar op een rechte (strijk)plank. Liever hij dan wij! 

Maxime_SNV2.png

 

Met dank aan Joost Vandendries als voortrekker van dit event en Dimitri Papageorges als PR-kracht. En natuurlijk willen we Snow Valley bedanken voor de gastvrijheid op hun XL piste.

!! REMINDER: DO NOT TRY THIS YOURSELF !!
Op een skipiste ben je zelf verantwoordelijk voor je daden. Ook hier bestaan "verkeersregels", je kan deze gerust eens nalezen op deze pagina.
Dit event werd gehouden op een afgesloten piste.