Gevestigde waarden en verrassingen op BK ski

sam-maes-gs

  +    Deze week vinden de Belgische kampioenschappen alpine ski, freestyle ski en snowboard voor het eerst samen plaats.

Het grootste Belgische festival in de bergen ‘Snowjam’ gaat al sinds begin de jaren 2000 door in het Franse Les Deux Alpes en brengt topsporters en sneeuwsport-liefhebbers bijeen voor dé afsluiter van het winterseizoen.

Tijdens de reuzenslalom was Kim Vanreusel (19), die een fantastisch seizoen kende, Mathilde Nelles te snel af tijdens de tweede run en kon zo de titel van haar overnemen. Louise Van Den Bosch pakte brons.

kim-vanreusel-gs

Bij de heren was het eveneens een atleet uit de junior-categorie, Sam Maes (nog maar 18) die zijn favorietenrol alle eer aandeed. De 18 jarige reuzenslalomspecialist was gevestigde waarde Dries Van den Broecke, die sterke 2de run wist neer te zetten, te snel af in het eindklassement. Tom Verbeke werd verdienstelijk 3de.

  Reportage Sport 40 over het Belgisch Kampioenschap reuzenslalom

Verbeke, underdog voor de slalom, pakte op een knappe manier revanche door de beste Belgische tijd neer te zetten. Van den Broecke pakte zijn 2de vice-Belgisch Kampioen titel en Eric Lahaye pakte brons.

tom-verbeke-sl

Bij de dames wist geen van de 3 full time skisters (Vanreusel, Nelles en Decroix) 2 runs te finishen. De titel ging naar Louise Van Den Bosch die Jana Elskens en Eline Werckx te snel afwas.

louise-van-den-bosch-sl

  Reportage Sport 40 over het Belgisch Kampioenschap slalom

Op het eind van de week wordt er gestreden voor de titel in skicross. Daarvoor komen de kinderreeksen in alpine ski nog aan de beurt.

De ‘Belgian Open Championships’ zijn internationale wedstrijden (FIS) waaruit de Belgische atleten gefilterd worden voor het klassement.

  Resultaten (FIS site)

Foto's: © Gert Caremans, Tamara Verschueren, Nikolas Dejonckheere, Tom Koerber

Alle beelden beschikbaar op de facebookpagina van Belgian Alpine Ski Team.

  Met dank aan

SnowBlend SnowBlend

  Fanpage

  @SnowBlend

Les 2 Alpes Les 2 Alpes  

  Fanpage

  @2Alpes

Sport 40 Sport 40

   Fanpage

   @Sport40_TV