Resultaten BK alpine bij de jeugd

sara-roggeman-gs

  +    Tijdens Snowjam, de Belgische kampioenschappen alpine ski, freestyle ski en snowboard vindt ook het BK voor de jeugd plaats.

Na de 'Belgian Open Championships Alpine Ski' volgt het BK voor de jeugd op het programma.

  Reuzenslalom

Tijdens de reuzenslalom was Sara Roggeman (foto hierboven) in beide runs ongenaakbaar. Ze gaat Julie De Leeuw en Fien Bourbon vooraf in het algemene klassement. Bij de jongens creëerde de jonge Franklin Vandevelde (foto hieronder) -eigenlijk nog 'maar' U14 - dé sensatie door alle oudere jongens sneller af te zijn. Het zilver was voor Robin Wyffels en het brons voor Charly De Fierland Dormer. 

  Naar de resultaten

franklin-vandevelde-gs

  Slalom

Julie De Leeuw nam een knappe revanche door de 2 runs van de slalom op haar naam te zetten. Ze liep bijna 2,5 secoden voor op de eerste achtervolgster, Sara Roggeman. De beide meisjes grijpen zo dus elk een titel in het alpine skien. Amber Vandenbogaerde pakte brons als 1ste jaars U16. 

julie-de-leeuw-sl

Bij de jongens was het Charly De Fierland Dormer die Franklin Vandevelde voor wist te blijven. Guido Wuerges pakte de bronzen plak.

charly-defierland-dormer-sl

  Resultaten

De 'Special award alpine ski' ging naar Naya Van Puyvelde, die als meisje in de U12 categorie, de 3de tijd neerzette in de reuzenslalom bij de meisjes (jeugd tot 16 jaar).

naya-van-puyvelde-special-award

De winnaars ontvingen een Samsung wireless 360 speaker !

  Foto's

  Alle beelden beschikbaar op de facebookpagina van Belgian Alpine Ski Team.

  Foto's: © Gert Caremans, Tamara Verschueren, Nikolas Dejonckheere, Tom Koerber

  Met dank aan

SnowBlend SnowBlend

  Fanpage

  @SnowBlend

Les 2 Alpes Les 2 Alpes  

  Fanpage

  @2Alpes

Samsung Samsung

  Fanpage

  @SamsungBelgie