Winterspelen update: Combiné Ladies

 Kim Vanreusel PYCH 840x472

  +    Kim Vanreusel komt ten val tijdens de afdaling op het combiné event. Gisin pakt goud voor Zwitserland.

 Tijdens de Winterspelen in Pyeongchang wordt het alpijns skiën afgelsoten met de combiné. Een wedstrijd dat bestaat uit 2 onderdelen, namelijk een afdaling -en een slalomwedstrijd. 

Met een 30e plaats op de afdaling gisteren had onze Kim Vanreusel er zeker de moed in om weer een goede prestatie neer te zetten. Wanneer ze in de Top30 kan duiken tijdens de afdaling dan mag ze bij de eersten starten voor de slalom. Wat haar een klein voordeel kan geven en zo kan opklimmen in de standing.
Met startnummer 29 zet Kim aan en na de derde poort gaat het even mis. De piste ligt er op die plaats lastig bij en Kim verliest het evenwicht en haar knie krijgt dan enkele impacten. Tijdens haar val zie je haar al naar de knie grijpen. Ze werd overgebracht naar een level one traumacentrum in Seoul. Er werd even gevreesd voor een ernstige kwetsuur. Johan Bellemans, hoofd van de medische staf van Team Belgium, vertelt de pers dat Kim afziet van scheuren in de voorste kruisbanden, de mediale band en de buitenste meniscus van haar linkerknie. De scans zagen er gerustellend uit en met een speciale brace kan de knie gestabilliseerd blijven. Zo dient ze niet met spoed worden overgebracht naar België, maar kan ze rustig in het Olympisch dorp vertoeven en maandag met de rest van de delegatie naar België reizen. 
Thuis wacht haar een operatie en volgens Bellemans ziet het er vrij goed uit gezien de omstandigheden. 

Kim Vanreusel PYCH 550x306


Laten we met z'n allen hopen op een snel en correct herstel van de knie, zodat we haar volgend seizoen terug goede tijden zien skiën! 


Terug naar de wedstrijd:

Michelle Gisin (SUI) zet in de afdaling een referentietijd neer van 1:40.14, waarbij Ragnhild Mowinckel (NOR) er meteen onder duikt met 3 honderste van een seconde. 
Lindsey Vonn (USA) vertrekt met nummer 13 en skiet een behoorlijke voorsprong bij elkaar van 0.74sec. t.o.v. de Noorse Mowinckel. 
De andere Amerikaanse topatlete Mikaela Shiffrin eindigt op plaats 6 met een te grote achterstand (+1.98sec). Hoewel in de slalom alles nog mogelijk is voor haar.

Afdalingski's uit en slalomski's in gereedheid brengen want het is tijd voor de slalom!
Iedereen kijkt uit naar de Amerikaanse atletes. 
Mikaela Shiffrin maakt een stevige partij van de slalom en zet een mooie tijd neer. Goed voor zilver. 
Wendy Holdener (SUI), wereldkampioene en zilver in PyeonChang op de slalom, duikt de Top3 binnen, brons is binnen. 
Het goud gaat niet naar Vonn, ze maakt een fout en mist een poort. Ze stelt teleur wanneer Michelle Gisin (SUI) zeer sterk voor de dag komt in haar slalomevent.  Goud gaat naar Michelle Gisin! 

Uitgebreid verslag van de Combiné

"Kim Vanreusel valt meteen en belandt in de netten"

 

  Uitslag

Run Afdaling

Run Slalom

 

Kim Vanreusel Kim Vanreusel

  FIS biografie

  Snow Valley Racing Team

  Website 

  Facebook

  Twitter

  Instagram