3 Belgen op Junior World Ski Championships Ski Cross

wk-jr-skicross-2016

Xander Vercammen, Patrick Vandevelde en Tim Devillet verschijnen aan de start van de Wereldkampioenschappen Skicross bij de Junioren.

  Locatie

Dit jaar zullen de Wereldkampioenschappen Ski Cross voor Junioren doorgaan in Val Thorens, op het parcours van Olympisch en wereldkampioen"Jean Fr├ęderic Chapuis", ter hoogte van Les 2 Lacs. Onze riders kennen het parcours trouwens want ze namen er dit jaar nog deel aan zowel FIS wedstrijden als Europacup wedstrijden.

Dit is trouwens ook de locatie waar er, op het einde van de paasvakantie, voor de titels van 'Belgische Kampioenen Skicross' zal gestreden worden. 

Belgisch Kampioenschap Skicross 2015

Geplaatst door Sneeuwsport Vlaanderen op zaterdag 18 april 2015

  Programma

  • Dinsdag 22/03: Training (10u30-12u)

  • Woensdag 23/03: Kwalificaties (12u30-14u)

  • Donderdag 24/03: Finales (12u-13u20)

  Deelnemers

Voor het eerst verschijnen er 3 Belgen op het WK Junioren in de spectaculaire skicross discipline - die tevens Olympisch is. 

Xander Vercammen

Xander Vercammen Xander Vercammen

   Aspen Racing Team

   Fanpage

   FIS-Profiel

   Instagram

Volledig profiel

Hij behaalde dit jaar reeds een zilveren medaille op de Jeugd Olympische Spelen in Lillehammer en is regerend Belgisch Kampioen bij de Junioren. 

Final men freestyle skiing

Congrats to R.HOWDEN(CAN), X.VERCAMMEN (BEL) and L.MUHLEN(AUS) in Mens Freestyle Skiing http://bit.ly/214pGtU #Lillehammer2016 #iLoveYOG

Geplaatst door Youth Olympic Games op maandag 15 februari 2016

Patrick Vandevelde

Patrick Vandevelde focust al jaren op skicross en nam in het verleden ook aan deel aan 3 edities van het Wk Junioren Skicross. Dit is zijn laatste optreden in de categorie van 'Under 21'. Hieronder zijn trainingsrun bekijken in Nakiska, Canada. 

Patrick Vandevelde Patrick Vandevelde

   Ice Mountain Racing Team

   Fanpage

   Website

   FIS-Profiel

   Instagram

Training

Training Nakiska

Geplaatst door Patrick Vandevelde - Skicross op maandag 25 januari 2016

Tim Devillet

Na zijn deelname aan de Europacup, FIS wedstrijden en het BK van 2015, zal ook de Franstalige skicrosser Tim Devillet deelnemen aan de WK Junioren. 

  Tim Devillet

  FIS-Profiel