Goud voor Koen Goris

koenf 840x472

  +     Belg wint Freeride Week in Verbier tijdens de Freeride World Qualifier!

De Verbier Freeride week ging van start van 8 januari tot 14 janurari in Verbier (SUI). 3 wedstrijden verspreidt over een ganse week die afhankelijk van de weercondities worden ingepland.
Dit is de perfecte week om als Europeaan je freeride skills te laten zien, ervaring op te doen en punten te sprokkelen om uitnodigingen in de wacht te slepen van Freeride World Tour (FWT). 

Koen Goris reist met hebben en houwen (in zijn mobilehome) doorheen gans Europa om zijn Freeride carrière dé kans te geven! Restecpa!

Dit jaar kwam hij met 3 andere Belgen, Bram Cooreman, Lars Peirtsegaele en Valerie Verdeur aan in Verbier, vanuit Oostenrijk.
Hij leeft in een ware community van freeriders. 's Avonds wordt de mobilehome omringd met meerdere vrienden, 3 Duitsers, 2 Ijslanders en een Nederlander vervoegen het viertal. 
De sfeer is optimaal en de hectische leefomgeving op een kleine ruimte valt beter mee als verwacht. 

  • FWQ_2_01_18_0574-TBekkerbdflr_450x300
  • brm_200x300
  • brqm_200x300
  • brqq_450x300
  • koenf_840x472
  • koeno_450x300
  • lars_podium_420x300
  • lars_r_450x300
  • vqlerie_200x300

Credits: Thomas Bekkerwww.freerideworldtour.com

De eerste wedstrijd ging door met perfecte condities. De snowboard mannen hadden een vroeg start nummer en konden zo van de verse sneeuw genieten. Koen had een lekkere lijn met veel verse sneeuw en een mooie butter, FS360 (front side 360°-rotatie) op een clif drop. Dit leverde hem de overwinning op! De dag erna vielen de weersvoorspellingen wat tegen. De concurrentiestrijd was hoe langer hoe meer niet meer te voelen, iedereen moedigde elkaar aan en er werd zeer open met elkaar kennis gedeeld. 

2de contest dag wordt Lars P. de winnende man. Hij deed voor de eerste keer mee aan de FWQ event en laat meteen zien dat hij zijn plaats hier verdiend. Als underdog reed hij een prachtige lijn met veel freestyle features. Zijn speelse stijl werd terecht beloond!

3de contest dag wint hun Duitse vriend Timmy Schroeder 20 jaar oud. "Hij rijdt altijd om te winnen en doet niet mee aan safe runs." zegt Koen. Zo lande hij een mooie FS360 na een dubbele drop. Zijn kennis en passie voor freeride is geweldig. Er zijn velen van zijn leeftijd die niet weten wat een Arva is, of niet de noodzakelijke tools kunnen opsommen die in je rugzak horen te zitten. 

Niet te vergeten is Valerie Verdeur. Zij is een Belgische dame die al jaren in Valais-en-Suisse woont en zomaar even 3 keer op het podium eindigde. Veel respect voor de doorwinterde seizoeniers die onder de radar blijven van onze Belgische snowboard community.

Bij de skiers hadden we 1 belg in de start lijst staan, Bram Cooreman. Elke wedstrijd groeide hij en op dag 3 haalde hij de 14de plaats. Wat een pracht van een prestatie is! Hij scheurde met grote snelheid omlaag en sprong een paar clif drops onderweg zonder twijfelen. Hij stond als enige Belg in de rankings! 

Een succesvolle week voor deze groep atleten/vrienden, 3 keer eerste plek en geen blesures, veel plezier en een goede voorbereiding voor de grotere wedstrijden die meer focus zullen vragen.

Proficiat aan iedereen voor de inzet en sportiviteit!!