Seppe voor de tweede maal Wereldkampioen!

podiumss-wk-sierranevada-2017-840web

  +    Seppe claimt in zomerse omstandigheden zijn 2e Wereldtitel slopestyle!

Trending op twitter, Instagram kwasi ontploft, Facebook overstelpt en Seppe zijn telefoon die bijna in 2 brak… Nog eens lezen om te geloven: Seppe is voor de 2e maal wereldkampioen slopestyle!

  Het FIS WK Slopestyle

Een blue bird hemel, met super warme temperaturen! Dit maakte de finales best zwaar voor de 8 vrouwen en 16 mannen die de kwalificaties op donderdag hadden overleefd. Het werd snel duidelijk dat niet iedereen zijn draai kon vinden in de slush, die het parcours toch wel flink vertraagde.


Een veelbelovende run tijdens de training.

  One of the strongest contest machines out there…

Zo beschrijft de pers-attache van de FIS Seppe na de wedstrijd. We kunnen het enkel beamen, want achteraf gezien verliep het toch niet zonder slag of stoot! Tijdens de trainingen was hij zwaar ten val gekomen, waardoor hij niet in top conditie aan de finale begon. Kwestie van nog wat olie op het vuur te gooien, liep het in de eerste run onmiddellijk mis. De kicker sectie verliep perfect, maar op de eerste rail geraakte Seppe uit evenwicht… met opnieuw een pijnlijke val als gevolg.

© Oliver Kraus

De moed, het zweet en wat Seirra Navadees? zand, zakte hem in de schoenen. Veel riders zouden hier breken, maar Seppe blijft Seppe en is het sterkst op moeilijke momenten. Met al zijn ervaring en met gerichte pointers van coach Jean-Valere Demard, dropte Seppe in voor zijn tweede en laatste run.

In België bibberenden handjes, brak er zweet uit en versnelde de hartslag.
Een signature backside double 10 nose, fs 9 mute op de side hit, swbs double 10 mute en cab 12 stale… gestompt, picture perfect heet zoiets. Ons hart ontplofte zowat toen de fatale rail opdoemde. De battle ship werd aangereden… en verwoest… verwoest met bs450 out, door een machine!

tricksss-seppesmits-wk-sierranevada-2017

Het Andalousisch balkonnetje mocht nog een switch ollie half cab 50-50 to back 3 ontvangen. Seppe claimt de run en in menig huiskamer weerklinkt een oerkreet. Vanuit zulke omstandigheden en een moeilijke eerste run deze prestatie leveren, een grootse prestatie! Het zijn enkel de beste die zich kunnen aanpassen aan deze omstandigheden en hun rotaties in de zachte slush kunnen stompen.

In de herhaling zien we sprongen met een grote amplitude en textbook uitvoering. Niet de zotste tricks, maar clean, met een vlotte flow en om duimen en vingers bij af te likken, zoals de FIS-judges het graag hebben.

De spanning blijft, er moeten nog 4 riders droppen. Wanneer Carlos Garcia Knight faalt op de kickers, weerklinkt opnieuw die oerkreet en weet ook Seppe het: t’is binnen!

resultsss-wk-sierranevada-2017

It's crazy. I didn't expect it. I was trying to put a clean run together. It probably wasn't the hardest run we have seen today but I managed to bring it down pretty clean after I was struggling a bit in my first run on the first rail. When I got this one in my second one I was like 'OK. Get it now!'

I had a pretty nasty slam this morning. So I have been riding pretty soar all day, and then to land that run was just such a relief. It was crazy.

Onder het goedkeurend oog van koning Felipe beklimt Seppe het hoogste schavot van het podium, voor Nicolas Huber en Chris Corning.

© Oliver Kraus

  Full results final

  Sebbe, een prachtige 4e!

Dubbel gevoel, net voor Seppe indropt. Als we na deze run aan het juichen zijn, dan verliest Sebbe zijn podium. Kiezen is verliezen. Sebbe had een goede eerste run gereden met een toe-side rotatie en zijn signature swbs12. Van de jury kreeg hij een mooie score, die hem een tijdje eerste plek opleverde. Net naast het podium, maar een prachtige prestatie van onze boomlange elite rider. Benieuwd naar wat hij gaat tonen op de Big Air!!

  Lees zijn interview bij Sporza

 © Oliver Kraus

  Goede lucht in Spanje…

U las het goed, voor de tweede maal wereldkampioen slopestyle. In 2011 in La Molina greep Seppe zijn eerste wereldtitel.

podiumss-wk-lamolina-2011

© Christophe PALLOT/AGENCE ZOOM

  Spring summer shred

Niet onmiddellijk de allerbeste keuze voor een FIS World Championship… Halverwege maart, gezien de locatie,… just pointing out the obvious…

  Mediaseppeiseenbaas-sporza

  Sporza

  Overzicht social media

  Interview bij Studio Brussel

Seppe Smits wereldkampioen slopestyle? Dat verdient een eerbetoon op de Studio Brussel Snowcase!

Geplaatst door Studio Brussel op maandag 13 maart 2017

 

happyss-wk-sierranevada-2017

  Geschiedenis

fis-logo

Benieuwd naar de beelden, volledige geschiedenis en verdere omkadering van deze Wereld Kampioenschappen?

  Lees er alles over in de vaste content van onze website.

  Meer info

  Website SierraNevada 2017

  WC history op de FIS site

  De facebook van FIS Snowboard

  De facebook van Sierra Nevada