Podiumplek voor Lorenzo Peeters op Europese slopestyle ranking

banner-artikel-europacup

  +    Niets is mooier dan een doel vooropstellen en het kunnen realiseren!

Lorenzo Peeters vinkte bij aanvang van het seizoen nauwkeurig alle Europacups slopestyle aan op de kalender en dit met één doel. Top 3 halen om zo een eigen startplaats te bemachtigen voor de World Cups van volgend seizoen.

Dankzij enkele finaleplaatsen onder andere in Landgraaf en Kaunertal klom Lorenzo stilaan omhoog op de ranking. In het Franse Vars eind januari eindigde hij als 2de waardoor hij een mooie sprong voorwaarts maakte in het klassement en al kon dromen van het podium. Maar, het seizoen was nog lang! Een kleine blessure in het Duitse Goetschen gooide roet in het eten waardoor hij daar niet aan de start kon verschijnen.

fotoeuropeanqualifier2epek
In het Zwitserse Silvaplana was het spannend want op deze laatste wedstrijd van het seizoen konden nog enkele riders hem van de top 3 stoten.
De wedstrijd verliep jammer genoeg minder goed dan gehoopt. Een val vroeg in training zorgde voor een pijnlijke onderrug waardoor de kwali’s maar moeizaam verliepen.
Lorenzo moest zich tevreden stellen met een 9de plaats in zijn heat, één plaats te kort voor finale. Hierdoor was het eens te meer nagelbijten of er nog iemand hem van het podium zou kunnen verjagen.

fis-worldcup-logoPas nadat de laatste rider zijn run beëindigd had, was er de opluchting en de zekerheid. Startplaats op de wereldbekers op zak dankzij een knappe 2de plaats in het Europabeker circuit. Goal achieved!

Get in shape for next season Lorenzo! ;-)

 

eindrankingeuropacup 

Eindranking FIS Europacup Slopestyle 2016-17

  Belgian Open

samsung-snowjam-logo-2016
De wedstrijd in Silvaplana kwam er na een succesvolle passage in Les2Alpes. Lorenzo was al van de eerste week ter plekke om als trainer, zijn kennis door te geven aan de rookies. Een opdracht die hij met veel passie heeft vervuld!

Op de Belgian Open kon Lorenzo zich in de slopestyle en big air meten met andere senioren zoals Seppe Smits. Hij eindigde 2 keer met de zilveren medaille in de hand, proficiat!

  Lorenzo Peeters

profilepicLorenzo is verkocht aan de bergen. Hij ademt sneeuw. Al een paar jaar heeft hij de frigo's van de lage landen ingewisseld voor een nomadenleven in de bergen. Hij is een super gemotiveerde rider die bewezen heeft dat je met de juiste mentaliteit en spirit je dromen kan waarmaken. Sneeuwsportvlaanderen ziet potentieel in zijn snowboarden, laat hem deel nemen aan trainingen in het buitenland en coacht hem op wedstrijden.

Een samenwerking dat duidelijk zijn vruchten af werpt!

 

  

 

 

 

  • Sponsors: Protest Sportswear, Capita Snowboards, Union Binding Company, Anon Optics, Stoked Boardshop, Sneeuwsport Vlaanderen.
  • Beste trick jump: Cab double
  • Beste trick rail: bs 180 in naar switch front blunt 270 sameway in de double kink
  • Favoriete trick jump: Bs 180
  • Favorite trick rail: Bs lipslide
  • Favoriete gebied: Perisher, Keystone
  • Beste resultaat: Qparks overall Tour winner en deze 2e plek op de FIS EU SS ranking!
  • Favo muziek: Hip-hop hop hop
  • Grote voorbeelden: Veeel te veel om op te noemen

 

  Meer info

  Vimeo Lorenzo Peeters

  De facebook van Lorenzo

  @lorenzopeeters