Totally Snowjam 2018

banner totallysnowjam 2018 840x475

  +    Boek nu je verblijf voor april 2018!
 Dan verwachten we iedereen in Les 2 Alpes voor Totally Snowjam 2018.

    Totally Snowjam: NK & BK Freestyle 2018

Terwijl er voor de meeste onder ons een stevige herfstwandeling op het programma staat, vertrekken er vele atleten al naar de sneeuw. De elite van de Belgische en Nederlandse freestyle snowboarders en freeskiërs meldt zich in de week van 7 tot en met 14 april 2018 aan in Les 2 Alpes (Frankrijk) voor Totally Snowjam 2018. Dit jaar wordt het programma gevuld met een gecombineerd Belgisch en Nederlands Freestyle Kampioenschap én de Battle of the Lowlands. Dé place to be om de laatste tricks van het seizoen uit je mouw te schudden, te laten zien dat je nog niet bent uitgeteld en dat volgens jou de winter gerust 365 dagen per jaar mag duren.

nskiv logo web

logos reispartners 2018
Door de intensieve samenwerking met onze noorderburen en de samenwerking met event- en reispartners Snowblend, Skikot, ea. is er zoals elk jaar sprake van het grootste sneeuwfestijn van de Benelux. Het gecombineerd Nederlands en Belgisch kampioenschap wordt georganiseerd door Sneeuwsport Vlaanderen en de Nederlandse Ski Vereniging. De reispartners verzorgen het reisaanbod en het festivalprogramma van Totally Snowjam en garandeert de vette vibes en epic experiences aan een divers publiek. Die samenwerking resulteert in een groot en sterk deelnemersveld, veel sfeer en veel actie. Kortom, een win-winsituatie. Een fantastische afsluiter van het wintersportseizoen. 

  Prijs

Voor leden van Sneeuwsport Vlaanderen wordt er i.s.m. Snowblend, Skikot en Sunweb een korting van €50 aangeboden op ieder reispakket! Gebruik bij je boeking de kortingscode: TOTALLYSNOWJAM2018

    Concept Weekprogramma

Zondag 8 April: trainingsdag slopestyle (+half pipe)
Maandag 9 april: nationale kampioenschappen en FIS wedstrijd slopestyle
Dinsdag 10 april: trainingsdag big air (+half pipe)
Woensadag 11 april: nationale kampioenschappen en FIS wedstrijd big air
Donderdag 12 april: nationale kampioenschappen halfpipe
Vrijdag 13 april: wheather day

Les 2 Alpes vormt tijdens de tweede week van de paasvakantie het podium voor alle freestylers (big air, slopestyle en halfpipe) en freeskiërs waarin de Nederlandse en Belgische titels worden verdeeld. Big air en slopestyle zijn tevens FIS-kampioenschappen in de snowboarddiscipline. Totally Snowjam is een 100% freestyle-event.

We verwelkomen iedereen, incluis onze noorderburen, op deze super vette Totally Snowjam, editie 2018! 

    Snuif de sfeer op met deze reports uit 2017

  Video: Verslag Sport40: Slopestyle 2017

  Video: Verslag Sport40: Big Air 2017

Overigens is Totally Snowjam niet alleen bedoeld voor wedstrijdriders, maar door het uitgebreide en veelzijdige programma bij uitstek geschikt voor iedereen die nog een weekje sfeervol van de sneeuw wil genieten. Alles gebeurt op de piste, van wedstrijden overdag en de festivals ’s avonds tot het verblijf in de nacht.

Verdere details, inschrijving voor de wedstrijd, volgt de komende weken, maar via de Facebookpagina en onze Freestyle Recap blijf je sowieso op de hoogte.

Totally Logo SNOWJAM--CMYK

   Geschiedenis

Het Belgisch Kampioenschap Snowboarden werd voor het eerst onder de vlag van de federatie georganiseerd in Val Thorens, in 2001. Daarvoor was de organisatie in handen van de “Belgian Snowboard Federation”. De eerste editie telde een 30tal deelnemers, in cross en big air.

Na twee jaar Val Thorens verhuisde het event naar Les 2 Alpes en werd de event partner “Snowmadness” vervangen door “Snowjam”. De line up van artiesten werd steeds indrukwekkender en het aanbod aan disciplines groeide. In 2017 vond voor het eerst de slopestyle en big air wedstrijd  - voor snowboard - plaats onder de vlag van een FIS National Championship. Het concept werd wegens het ontbreken van een half pipe en een funcross in samenwerking met de Alpine skiërs, aangepast naar telkens een trainingsdag en een wedstrijdag. Een gesmaakte combinatie! Snowjam & The Belgian Open vindt jaarlijks plaats tijdens de tweede week van de Paasvakantie. Voor de meeste freestylers is het de ideale seizoensafsluiter in de bergen, met stevige party’s en wedstrijden in cross, big air, half pipe en slopestyle. Het event telt in zijn nieuwste vorm ongeveer 70 competitieriders en meer dan 2.000 supporters en sympathisanten.

Volledige geschiedenis van SnowJam in beeld.

  Video: SnowJam 2017 

   Contactpersonen

Christophe De Groof Christophe De Groof
Voorzitter Freestyle Commissie

   Organiserende tour-operator

SnowBlend SnowBlend

  Fanpage

  @SnowBlend

 

   Resort

Les 2 Alpes Les 2 Alpes  

  Fanpage

  @2Alpes