VK report: Hit the Roof en Into the Woods

Freestyle-Tour Banner VK Algemeen. 840

  +    2 weekends, 2 verschillende wedstrijden en veel freeskiërs en snowboarders!

3 weekends zijn het zelfs. Maar zo ver zijn we nog niet. Lees hier het verslag van de eerste 2 wedstrijden van het Vlaams Kampioenschap Freestyle ski en Snowboard!

  Qué?

Hét Vlaams Kampioenschap, het kleinere broertje van het Belgisch Kampioenschap. Alhoewel? Gemiddeld 52 deelnemers per wedstrijd, toch niet niets! Het VK heeft in het verleden al verschillende gedaantes gekend. Van een 1 dag wedstrijd tot een tour met verschillende categorieën van wedstrijden. Sinds een paar jaar, zitten we terug op de gekende formule: op iedere indoorbaan een wedstrijd. Riders verdienen rankingpoints op iedere wedstrijd en een som levert op het einde van de rit per leeftijdcategorie de Vlaams Kampioenen op.

REGLEMENT downloaden

  Iets nieuws?

Twee belangrijke aanpassingen dit seizoen!

Eerst en vooral, we hebben er een wedstrijd bij: in Aspen! Met de opening van de nieuwe sneeuwbaan, kan een wedstrijd in ’t stad natuurlijk niet ontbreken. Volgend weekend opent Xbrigade (de nieuwe freestyle club) hun park. Zij zullen zowel de training van snowboard, als freestyle ski op zich nemen, moet er nog zand sneeuw zijn!? Eum, welja, nog een beetje. Voor rails en boxen geen probleem, maar de gigantische hoeveelheid sneeuw voor Vlaanderens grootste big air ontbreek momenteel nog. Vandaar dat we hun manche voor het VK naar april 2018 schuiven. Iets later kennen we dan de Vlaamse Kampioenen en huldigen we ze op de Winter Closing!

Tweede belangrijke aanpassing: power to the people! De clubs krijgen hun eigen wedstrijd volledig in handen, met ondersteuning van Sneeuwsport Vlaanderen. De sponsors, prijzen, speakers, sfeer, … is allemaal hun verdienste.

   Hit the Roof

Hoogdag in het park van Snow Valley. Het Airborne freeski team en het freestyle team Snow Valley hadden hun schouders gezet onder een 2e editie van “Hit the Roof”. De competitie verliep in 2 delen. 3 run’s op de Big Air en een jam session op de rails van een half uurtje. Rails die proper geprepareerd werden door de shapers, waarvoor dank! Beide rankings werden samen geteld in een 60/40 verhouding.

In het snowboarden waren er liefst 5 deelnemers onder de 10 jaar te noteren! Wie zegt dat snowboarden voor kinderen niet kan!? High five voor de prestaties van o.a. Sky, Garik en Rhune.
Met 8 waren ze, de jeugdriders. Een hele nieuwe ervaring voor de meeste van hen, maar ze stonden goed hun mannetje. Bijgestaan door de trainers van het team, zochten ze hun weg tussen het groot geweld en ze deden dit zonder slag of stoot. Benieuwd waar dit gaat eindigen! Na de puntentelling bleek Rune De Baets het te halen voor Lernert Asnong en Niels Valkenborgh.

Sky, die nam het in de dames categorie op voor Daniëlle en Achelle. 2 nieuwe dames die onmiddellijk lieten zien dat gevestigde waarden gaan worden in die Vlaams Kampioenschap!

Stef Smet wist even niet wat zich overkwam toen hij in de junioren categorie ingeschreven stond. Hard was hij niet van zijn melk, want voor het podium moest hij enkel Vince Wynants laten passeren. Robbe Busschaert vervolledigde het podium bij de junioren, geboortejaar 2000-2004.

Van deelnemers onder de 10 jaar, naar …eum… iets oudere deelnemers ☺ Armen was net zoals vorig jaar present om zijn zoon te supporten. Hij zag bij de senioren Kaj Aubry met o.a. een front rodeo 7 Robbe De Baets verslaan met achter hem Arne Vandervoort.

FULL RESULTS

3 categoriën in de freeski: Dames en Heren junioren en senioren. Er was maar 1 deelnemer bij de jeugd, dus die werd doorgeschoven naar de junioren.
Onder de dames was het Tine van Laere die zowel de beste was op de jump als op de rails. Romy Dedrey werd tweede. Nyah Maussen probeerde enkele moeilijke tricks, maar wist ze jammer genoeg nog niet te landen en moest vrede nemen met de derde plaats.

Een spannende strijd tussen Yelle D'Helft en Arne Peerlinck in de junioren categorie. Yelle nam nipt de winst op de big air. Beiden landden ze een 540, maar bij Yelle was er meer afwerking. Op de rails was Arne echter 'on fire'! Hij landde de éne na de andere trick en nam hier een duidelijke voorsprong op Yelle. 60% van de score stond op big air, en 40% op rails. Hierdoor werd het nog heel spannend in de eindscore, maar de overwinning ging nipt naar Arne Peerlinck. Yelle, die trouwens skiede met een gebroken pols, werd tweede. Derde plaats ging naar Caelan Maussen.

Bij de senioren ging de strijd om de podium plaatsen tussen Ward Nelissen, Sander D'Helft en topfavoriet Mathieu Verlinden. Mathieu maakte zijn favoriete rol waar op de Big Air, met een right cork 7. Sander volgde met een left cork 7, maar een beetje backseat geland. Beiden deden nog pogingen tot cork 9, maar kregen die niet geland. Ward Nelissen scoorde hoog met een 540, met perfecte afwerking. Op de rails duurde het even voor de heren loskwamen, maar naar het einde toe, gingen ze er hard tegenaan. Hoogste score op de rails ging naar Ward, met nipt daarachter Mathieu en dan Sander. Omdat Big Air zwaarder doorwoog dan rails ging de overwinning van de dag naar Mathieu Verlinden, Ward Nelissen werd nipt 2de voor Sander D'Helft.

FULL RESULTS

  Into the Woods

Schitterende dag om te snowboarden en te skieën, voorbije zaterdag in Ice Mountain. Alle ingredienten voor een geslaagde wedstrijd waren aanwezig: muziek en power van Red bull, dikke prijzen van O’neill, Snowbite, Wear, Flow Snowboarding en Ice Mountain Adventure Park. Into the Woods beloofde een top 2e wedstrijd te worden van het Vlaams Kampioenschap.

Al snel werd duidelijk dat heel wat deelnemers het slopestyle parcours met de kerstboompjes kon smaken. Dankzij het Snapback Shapeteam was het dan ook een setup om U tegen te zeggen! Modules die telkens een afwisselende moeilijkheidsgraad hadden zorgden voor een fijne wedstrijd met een goede mix van tricks. Er werd eerst van start gegaan met een jam sessie. Daaruit werd een startvolgorde opgemaakt voor de finals en kreeg de beste rider uit de jam het voordeel om iedereen voor zich te zien snowboarden. Saving the best for last!

In het format werd uiteraard rekening gehouden met deelnemers die in een 2e heat ingedeeld werden. Zij konden onderaan de piste nagel kloppen of swingen met onze overactieve mascotte.

Na het gebattle op de piste, volgde een succesvolle prijsuitreiking met voor alle deelnemers wat leuks. De goodiebags, tal van mooie prijzen, de SnowClash prijs van Snowbite en best bail! En dan is het nog niet afgelopen. Vanaf vandaag loopt een fotowedstrijd waarin de twee aanwezige fotografen een leuke selectie hebben gemaakt. De foto met de meeste likes op woensdag 6 december om 20:00 wint nog een vette prijs van O’neill.

Zit jou foto er tussen? Check snel!

Maar terug over de slopestyle wedstrijd zelf: Grote uitschieters konden we terugvinden bij de dames waar Evy Poppe zich na de EuropaCup in Landgraaf ook hier ontpopte tot beste dame. Op de tweede plaats vinden we Vanovenberghe Line en op de derde plaats Terras Danielle terug, een mooie prestatie na haar 2e plek in Peer.

Ook in de categorie junioren kon de jury heel overtuigende runs terugvinden van Mattis Platteeuw dat het goud naar huis mee nam. Plaats twee gaat in deze categorie naar Busschaert Robbe en plaats drie naar Stef Smet.

Bij de jeugd zien we een bevestiging van Rune De Baets dat voor de tweede week op rij goud kan meenemen naar huis.

De heren zijn vol goede moed aan de start verschenen en toonden de tricks van welleer. Het goud ging naar Tom Parmentier, tweede plaats voor Vernaeve Cedric en een derde plaats voor Junior Roose.

 

FULL RESULTS

HERBEKIJK REPORTAGE VAN FOCUS-WTV

  Tussenstand in het Vlaams Kampioenschap na 2 wedstrijden

RESULTS SKI

RESULTS SNOW

   Thanks!

We danken alle clubs, riders, juryleden, fotografen, cameramannen, medewerkers, sponsors, shapers, ouders, de indoorbanen, … voor de realisatie van deze eerste 2 wedstrijden. Nu even stilte in het wedstrijdcircuit voor de examens. De eerst volgende activiteiten in de Freestyle tour zijn de BK’s en de afsluitende wedstrijd van het Vlaams Kampioenschap in Aspen. Maar wie weet wat er daar voor nog allemaal georganiseerd wordt? Op de hoogte blijven? Eén adres: volg (of schrijf je in) de Freestyle Recap!

Airborne Freeski Team Airborne Freeski Team
Freeski

Clubverantwoordelijke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Fanpage

  Clubpagina

Aangesloten leden: 35 - Actieve leden in de Algemene Vergadering: 1

Snow Valley Snowboard Freestyle Team Snow Valley Snowboard Freestyle Team
Snowboard Freestyle

Contactpersonen: Marcel Van Hoeij / Dimitri Greyzen

Telefoon: +32 477 68 53 03 / +32 486 49 28 50

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Fanpage

  Website

  Clubpagina

Aangesloten leden: 63 - Actieve leden in de Algemene Vergadering: 2

Ice Mountain Snowboard Freestyle Team Ice Mountain Snowboard Freestyle Team
Snowboard Freestyle

Contactpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainingscentrum: Ice Mountain, Komen

  Fanpage

  Clubpagina

Aangesloten leden (samen met Racing Team): 198 - Actieve leden in de Algemene Vergadering: 4

XBrigade XBrigade
Snowboard Freestyle (Télémark & Freestyle Ski)

Clubverantwoordelijke: 

 

  Fanpage


  Instapage

Ice Mountain Ice Mountain

Openingsuren

iedere dag van 10:00 tot 22:00

vrijdag - en zaterdagavond nocturne: 22:00 tot 24:00

  Fanpage

Snow Valley Snow Valley

Openingsuren

Klik hier

Gesloten in juni

  Fanpage

Trainingscentrum van het Belgian Alpine Ski Team & Topsportschool Antwerpen

Aspen Aspen

Openingsuren

Ma- Zo: 9u tot 23u 

  Fanpage

   Contactpersoon

Christophe De Groof Christophe De Groof
Voorzitter Freestyle Commissie