Verslag Big Air OS

Big Air PYCH 840x472

  +    Een spektakel is de Big Air! Seppe Smits, Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer spinden erop los zonder excuses. Een finale was spijtig buiten bereik. 

Ofwel een "kleine" air. Waar de slopestyle megalomane afmetingen kende (of toch de rails), viel de Big Air maar wat mager uit. Tijdens de training lag de focus op de zere knie van Seppe, terwijl Sebbe en Stef een goed gevoel hadden.

Maar op het moment van de waarheid vonden onze 3 speerpunten niet onmiddellijk hun draai. Seppe kon in heat 1 zijn backside-triple-14 niet inzetten en zocht bij Sporza niet naar excuses. Een groots en eerlijk interview, zo vlak na run 2.

Waanzinnig niveau in de heat van Sebbe en Stef! Onmiddellijk lieten een handvol riders triple-corks-16 noteren! Stef wist zijn frontside-1440 te landen, maar met teveel schoonheidsfoutjes om zich te kwalificeren. In run 2 zette Stef en Sebbe beide alles op alles, maar te vergeefs. Geen finale voor een landgenoot maar, opnieuw stoked dat onze riders er bij waren op het grootste toneel van de sport!

Benieuwd naar het vuurwerk in de finale! Bekijk de winnende run van Seb Toots (CAN).  

Sporza reportages 

  "Vandeweyer en De Buck voor Big Air: Goed gevoel op training"

  "Smits eerlijk na uitschakeling: Lag niet aan mijn knie, maar aan mezelf"

  "De Buck: Als ik mijn trick wél had geland, zat de finale erin"

 

Seppe Smits Seppe Smits
Snowboard

  Official fanpage

   Instagram

  Twitteraccount  

  FIS biografie

Sebbe De Buck Sebbe De Buck

  Fanpage

  Twitter

   Instagram

  FIS biografie

Stef Vandeweyer Stef Vandeweyer

  Instagram

  FIS biografie