Juryclinic 1.0

1310juryclinicEind september vond in het “Huis van de Sport” onze 3e juryclinic plaats.

Een 13-tal geïnteresseerden, met een gezonde kennis van de snowboardsport, waren aanwezig om zich bij te scholen als jurylid.

In het eerste deel van de clinic werden de cursisten gedoceerd in de juryrichtlijnen van Sneeuwsport Vlaanderen.

Onze richtlijnen zijn een eigen interpretatie van de richtlijnen die de FIS en de World Snowboard Tour voorschrijven en worden gehanteerd tijdens de nationale wedstrijden en het Belgisch kampioenschapNa de koffie werd de theorie omgezet in de praktijk! Aan de hand van verschillende beelden leren de cursisten om tricks te ranken naar moeilijkheid en uitvoering.

Om af te sluiten werd de werking van de Capita Freestyle cups geschetst, gesproken over de rekrutering van nieuwe juryleden en een uitgebreide discussie gevoerd over de persoonlijke interpretatie van jureren.

Heb je zelf ook een technische snowboard-achtergrond, voel je je geprikkeld kennis te maken met de jurysport, of heb je gewoon een gezonde dosis interesse: schrijf je dan in voor een herhaling van deze “juryclinic 1.0” op zaterdag 23 november in het Huis van de Sport in Berchem van 10:00 tot 13:00. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor onze vaste juryleden voorzien we richting het einde van dit seizoen een opvolgende clinic, een 2.0 als het ware!

Contactpersoon

Christophe De Groof Christophe De Groof


Voorzitter Freestyle Commissie
Verantwoordelijke juryprogramma Snowboard