Report: Snowclash: Meet the Legends

snowclash-2017-840-banner20euro-web

  Een nieuw gebied, maar wel de gekende cocktail aan sfeer, ambiance en freestyle op de Sportlife Snowclash: Meet the Legends. 

Voor maar liefst het zevende jaar op rij zakten tijdens de eerste week van de Paasvakantie bijna 300 freestyle skiërs en snowboarders af naar SnowClash. Dit gigantische free-style evenement, dat dit jaar voor het eerst doorging in het prachtige Risoul, ging dit jaar onder de hamer als “Sportlife presents: SnowClash, Meet The Legends”.

risoullogo
De week werd een magische episode vol spektakel, vuur en freestyle natuurlijk. Het weer, een belangrijke factor op dergelijk evenement, liet zich ook dit jaar van zijn beste kant zien: verse sneeuw ’s nachts en een kraakheldere hemel overdag waren de magische factoren om deze week tot een waar succes te maken.

  Nightshoots

Alles werd mooi thematisch en conceptueel uitgewerkt en ook dit jaar stonden er waanzinnige nightshoots op het programma voor de gemotiveerde gasten en de 20 uitgenodigde nationale en internationale riders. Zo werden sneeuwscooters voorzien voor een urban session op “The Sweet Spot”. Bovendien werd het nachtpark van Risoul geopend voor een heus spektakel en nightshoot van de internationale riders waar we double back- en frontflips zagen en waar ook enkele riders zich tot een 180 of een backflip waagden. Dit alles na de nodige lessen van de monitoren en riders.

  Urban Session

De week begon goed met “cash for tricks”, een lokaal evenement waar meer dan 15 SnowClash riders aan deel namen. Ze toonden zich hier van hun beste kant en liepen met meer dan 500 euro cash naar huis.

De 40- koppige crew, bestaande uit: Belgische & Nederlandse topriders, maar ook monitoren, circusartiesten, fotografen, cameramannen, dj’s en kinésisten creëerden een unieke setting waarin iedereen van elkaar kon bijleren. Zowel beginnende als ver gevorderde freestylers, freestyleteams en internationale pro’s, pushten elkaar naar steeds hogere sferen. Daarbij schuwde SnowClash het spektakel niet. Zondagavond toverde men de après-ski bij La Grôte du Yeti om tot een ware urban playground waar zowel de gasten als de riders zich naar hartenlust op konden uitleven.

  Big Air

Ook een big air van maar liefst 15 meter was aanwezig,, naast liefst met 7 verschillende SnowParks. Een team van Belgische shapers heeft, samen met de lokale shapers, de week voor SnowClash hard aan gewerkt om dit ganse gebeuren mogelijk te maken.

  Snowgames

Elke dag konden de gasten en de riders chillen aan La Grôte du Yeti, waar er tot laat in de avond kon worden gefeest op de dreunende beats van de SnowBite DJ’s. Zoals altijd heeft SnowBite ook dit jaar DJ’s mee van Tomorrowland, Summerfestival en Pukkelpop, die plaatjes draaiden tot in de late avond. Deelnemen aan verschillende snowgames of een lekkere hamburger eten na een dagje lekker boarden of skiën kon natuurlijk niet ontbreken.

  Party

Uiteraard ging, traditiegewijs, elke dag het dak er af tijdens de stevige SnowClash feestjes die dit jaar doorgingen in de underground disco van La Grôte du Yeti. De beukende beats van de resident en SnowBite dj’s gingen door tot in de vroege uurtjes.

  Rookiebattle

De week werd afgesloten met de rookiebattle. Maar liefst 80 deelnemers en heel wat kijklustigen waren van de partij. De leerlingen die heel de week les hadden gevolgd, namen het in een ontspannen sfeer tegen elkaar op en streden voor de eer en een stevig prijzenpakket geschonken door Quiksilver & Roxy. Het succes van de voorbije edities leidde tot internationale ambities en met deze is het duidelijk dat er geen grenzen meer zijn tijdens SnowClash. De plannen voor de 8de editie zijn nu al in de maak, en we kijken er allen opnieuw hard naar uit.

  Meer info

  Lees hier de volledige geschiedenis van Snowclash!

  De facebookpagina van Snowclash

SnowBite SnowBite
Unieke concepttrips, van freeride tot freestyle en party

  Fanpage

  @SnowBiteBe