SnowClash Infinity: ontdek je kortingscode

SNOWCLASH 2018 840x

  +    €40 korting voor onze leden tijdens de nieuwste editie SnowClash Infinity! Ontdek hoe je je korting claimt!

SnowClash is ondertussen aan zijn achtste editie toe en vol trots kondigt het dan ook zijn nieuwe episode aan, nl SNOWCLASH INFINITY. Het symbolische cijfer “8”, wat oneindigheid of infinity betekent zal dan ook de leidraad doorheen de week vormen. 

Na hun debuutjaar in Val Thorens, vijf fantastische jaren in Avoriaz en een memorabele uitvoering in Risoul/Vars heeft de organisatie er opnieuw voor gekozen om naar La Forêt Blanche te gaan waar de topgebieden Risoul en Vars met elkaar verbonden zijn. SnowClash en SnowBite zullen er voor een magische sfeer zorgen en meerdere harten sneller zal doen slaan. We zijn allen benieuwd naar deze achtste episode vol spektakel, vuur, freestyle en muziek.

SnowClash Infinity 2018 Episode 8 affiche 550x765

Concept

Op vrijdagavond 30/03/2018 trekt de 300 deelnemers tellende SnowClash karavaan naar het Franse Risoul om te genieten van een week waarin alles draait rond progressie, plezier en creativiteit. La Forêt Blanche is er met zijn 10 snowparks dé ideale uitvalsbasis voor dit freestyle verhaal. SnowBite creëert er, in samenwerking met de lokale shapers een unieke setting waarin iedereen van elkaar kan leren. Beginnende freestylers, freestyleclubs, freestyleteams, monitoren, riders en internationale pro riders pushen elkaar to the limits. Daarbij schuwt SnowClash de show niet met onder andere fireshows, urban sessions, night shoots en een zelfgemakte speelmodule hoog in de bergen (cfr foto hieronder)

SNOWCLASH 2018 firering 840x472

Risoul en Vars samen één van grootste freestyle paradijzen van Europa

Het gebied "La Forêt Blanche" is echt een paradijs voor alle funpark fans. Hier heeft u de keuze uit 10 verschillende snowparken, waarvan 7 in Vars en 3 in Risoul. Het "Vars Park" heeft 7 verschillende "fun zones". Er is het "Kid Park", het "Super Kid Park" en het "Girly Park", speciaal voor meisjes met roze boxes. Gevorderde freestylers kunnen in het "Park des Escondus" terecht, dat over ca. 18 verschillende obstakels beschikt. Eveneens een echte aanrader is het "Park des Ecrins", want hier kan men één maal per week ook 's nachts freestylen. In het "Totem Park" worden de wintersporters gefotografeerd terwijl ze hun beste tricks bovenhalen. In het "indianendorp" van het park zorgen houten rails en totempalen voor de ideale coulisse. Zo hebt u een leuk souvenir om mee naar huis te nemen. In het gedeelte "Vars-West" wachten trouwens allerlei “Wild West”-obstakels op de freestyle skiërs en boarders. Het hoogtepunt van de funparks in Vars vormt het 8 ha. grote, op 2.400 m. gelegen "Park de l'Eyssina". In het Alfa Park zijn er speciaal voor u talrijke lines met tables, rails en kickers ter beschikking. Bovendien is er een boarder cross traject en een "Chill Zone", waar men na het sporten kan ontspannen!

SNOWCLASH 2018 surf 840x472

Maar dat was nog niet alles, want er is nog het "Surfland". Dit freestyle paradijs vormt een van de grootste snowparks van Europa en hier hebben zelfs enkele atleten voor de olympische Winterspelen in 2006 getraind. Afgezien van rails en kickers, biedt het park een 150 m. lange halfpipe en een iets kleinere halfpipe. Tevens worden hier regelmatig wedstrijden gehouden.

Freestyle, photohoots & video analyse

Dit internationale freestyle evenement is niet zomaar een trip waar men gratis les krijgt van de beste Benelux riders. Men kan ook zélf deelnemen aan de verschillende unieke foto -en videoshoots, ongeacht het niveau. Naast de traditionele big air, slope style en half pipe sessions worden er ook back country shoots, street -en urban sessions, fire shows & night shoots georganiseerd. Er wordt bovendien opnieuw een waanzinnige SnowClash module gecreëerd, selfmade & sick! Filmpjes en foto’s zijn leuke souvenirs maar worden ook dagelijks met de coaches bekeken zodat men de volgende dag de volgende stap kan zetten tijdens de nieuwe jam -of improvement sessions. Elke voormiddag zijn de pro riders speciaal aanwezig om iedereen naar hartenlust te begeleiden in het funpark. In de namiddag is iedereen vrij om te genieten van de demo shows en urban sessions. Het accent ligt dit jaar op de verschillende disciplines en spots die kunnen “gehit” worden, maar ook op de beloftevolle jeugd (12- 17 jarigen) die actief bezig is met freestyle skiën & snowboarden. Uiteindelijk zijn deze jongeren de toekomst van freestylend België en SnowClash legt hier graag mee de focus op. Sneeuwsport Vlaanderen erkent het event en ondersteunt het door zijn eigen trainers & coaches mee te sturen om alles in goede banen te leiden.

SNOWCLASH 2018 burst 840x472

Thema INFINITY (episode 8) = oneindigheid

Aangezien SnowClash zijn achste jaar ingaat, mag dit niet zomaar ongemerkt voorbij gaan. Alles wordt thematisch ingekleed in het magische cijfer 8. De SnowBite Family heeft enkele waanzinnige ideeën bedacht en zoals we ondertussen weten, zal dit niet zomaar een kleinigheidje zijn. Zo zijn ze bezig met het ontwerpen van een “loop”.

Freestylen voor beginners, gevorderden & pro’s (jeugd & volwassenen)

Dit evenement is er vóór en dóór riders waarbij er gestreefd wordt naar progressie in een ontspannen sfeer. Zowel beginnende als gevorderde snowboarders/skiërs kunnen hieraan deelnemen. Iedereen krijgt een unieke ervaring dankzij de deskundige begeleiding in verschillende disciplines. De Belgische Freestyle clubs worden van harte uitgenodigd met hun leden waar ze naar hartenlust kunnen trainen en shooten. Daarbovenop gelooft ook de Nederlandse federatie in het verhaal en stuurt zoals vorig jaar zoveel mogelijk van haar leden mee.

Music, art, massages en workshops om eigen snowboards & ski’s te creëren

De fun primeert op de SnowClash en die wordt met wijdse creativiteit ingevuld. Graffiti artiesten zijn live aan het werk en bouwen zo dagelijks aan het decor van het SnowClash dorp. Je kan ook zelf je eerste werkjes creëren. Dj’s spelen overdag in het funpark en ’s avonds op de dansvloer. Of er nu een dak is of niet, het gaat eraf!

Bekijk anders nog maar eens de recap van SnowClash 7

Belgische & internationale pro riders

De freestyle skills van iedereen die deel is van deze trip worden tijdens deze week naar een hoger niveau gebracht, gemotiveerd door monitoren en professionele Belgische riders en coaches. Ook internationale toppers bevestigden al hun aanwezigheid en kunnen amper wachten om iedereen te begeleiden. Ze kijken er uiteraard ook naar uit om hun eigen freestyle skills op te krikken en te demonstreren tijdens enkele jam sessions. Het succes van de voorbije edities leidde tot internationale ambities. Vorig jaar hadden we “SnowClash Meet The Legends” waar ook Nederlandse, Franse & Engelse riders aanwezig waren. Allemaal welkom in de waanzin van freestyle en creativiteit!

 

Boek nu via www.snowclash.org of www.snowbite.be EN vergeet zeker je actiecode niet: ZININSNOWCLASH

Als lid van Sneeuwsport Vlaanderen geeft je dit €40 korting op je boeking! 

Wil je weten welke andere Belgische en internationale pro riders tijdens deze editie aanwezig zullen zijn om jou ter plaatse te begeleiden in het freestyle skiën/snowboarden?

Partners in crime

Sportlife, Poliakov, Primus, Quiksilver, Red Bull, Sneeuwsport Vlaanderen, Topsport Lebbeke, Printdeal.be, Jägermeister, Journey Of Sound, Ride On Filmfestival, Desperados, Ice Mountain

Nog meer nood aan informatie?

✓ Koen Darras: 0479 29 38 72 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

✓ Thomas Lambrechts: 0472 43 46 65 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )