Belgisch Kampioenschap - SnowJam 2017

samsung-snowjam-logo-2016Ook in 2017 trekken we met het grootste snowevent van de Benelux weer naar het buitengewoon fraaie Les 2 Alpes. Overdag tonen de riders het beste van zichzelf in verschillende disciplines om zich tot Belgisch kampioen freestyle ski en snowboard te kronen. Vanaf de late namiddag transformeert een indrukwekkende line-up Les 2 Alpes in een niet te missen bergfestival.

De 16e editie van de Belgian Open belooft er 1 met een dosis nieuwigheden te worden! De tweede week van de paasvakantie zullen de freestylers het gezelschap krijgen van de alpine skiërs in Les 2 Alpes! Meer riders, meer supporters en dus nog meer ambiance tijdens Snowjam!
Behalve het samen brengen van al deze BK’s, wordt de groep nog verruimd met internationale freestyle snowboarders. Om in te spelen op het nieuwe beleid van de FIS, investeert de snowboardcommissie mee in de internationalisering en verbreding van de snowboardsport in België. De bestaande BK’s snowboard Slopestyle en Big Air werden als National Champs opgenomen in de FIS kalender!

belgianopen-snowboard-fis-nationalchampionship

les-2-alpes-snowpark-logo-250

Wat hetzelfde blijft is het format, locatie en de toegankelijkheid.
Anders ten opzichte van vroeger: er kunnen meer internationale riders aan de start verschijnen, gemixt tussen de Belgische deelnemers. Op het einde van de dag hebben we 2 podia: een FIS podium en een podium met de Belgische kampioenen. Enkel riders met een FIS-licentie komen in aanmerking voor het FIS podium. Meer deelnemers betekent winst voor iedere rider: de competitie zal groter worden, de concurrentie scherper. Voor jonge riders een ideale gelegenheid om in aanraking te komen met het internationale circuit en FIS punten te sprokkelen!
Deze verschuivingen zorgen ook voor veranderingen in het klassieke wedstrijdschema. Er wordt meer training voorzien voor slopestyle en big air, en dat ten koste van half pipe en cross. We verwijzen nog eens naar de bevraging van een aantal jaar terug, waaruit bleek dat SS en BA als belangrijkste competities bestempeld werden.

  Programma

Om de twee competities volledig tot hun recht te laten komen, is dit een voorlopig weekschema:

 • zondag: training Slopestyle
 • maandag: wedstrijd Slopestyle
 • dinsdag training Big Air
 • woensdag: wedstrijd Big Air
 • donderdag: weather-day

O.v. deelname aan funcross mogelijk, indien in het bezit van een festivalbandje.

Snowjam 2017 commercial

The new year has started and the snow is sweet. Perfect time to drop some Samsung Snowjam artists... Full line-up of Snowjam 2017 will be available soon. See you in Les Deux Alpes in a few weeks!

Geplaatst door Snowjam op woensdag 18 januari 2017

  Medailles en bekers

Aangezien het Belgisch Kampioenschap werd omgevormd tot 2 afzonderlijke wedstrijden van internationaal niveau wordt er geen overall freestyle titel meer uitgereikt.

De categoriën:

Volgende categoriën komen aan bod:

 • Dames*
 • Jeugd: geboortejaar 2004 en jonger**
 • Junioren: geboortejaren 2003, 2002, 2001, 2000 en 1999**
 • Senioren: geboortejaar 1998 en ouder**
 • Podium FIS/Belgian Open (elke FIS rider, ongeacht leeftijd, vanaf 2003)***

* één categorie, ongeacht de leeftijd

** vanaf 5 deelnemers wordt deze categorie ingericht

*** indien het FIS podium bezet wordt door riders uit andere landen, wordt na afloop een extra Belgisch podium gevormd, ongeacht leeftijd, met Belgische riders

  Periode

 • 2de week Paasvakantie
 • Vertrek: vrijdagavond 7 april 2017, terug in België: zondagochtend 16 april 2017
 • Wedstijden van zondag 9 t.e.m. woensdag 12 april
Aftermovie Snowjam 2016

Everybody jump jump jump for joy because the official aftermovie is here! Relive Samsung Snowjam 2016 powered by Protest all over again. Thank you once more for this amazing week! See you in 2017 #Samsung #Protest

Geplaatst door Snowjam op maandag 23 mei 2016

  Prijs

logos reispartners
De reisdeal, een niet te missen aanbieding! Voor de riders die deelnemen aan de 'Belgian Open' wordt er i.s.m. Snowblend, Skikot en Sunweb een cashback van €50 op ieder reispakket aangeboden (indien deelname aan alle disciplines).

Na het BK, mag je een cashback verwachten, indien je dit formulier invult. 

Logement + skipas 6d. 

  Inschrijving wedstrijden

 • 1 wedstrijd (met trainingsdag): 30 €*
 • 2 wedstrijden (met telkens 1 trainingsdag): 50 €*  

* exlusief lidmaatschap met competitielicentie bij Sneeuwsport Vlaanderen (vanaf 54 €), waarvan je tot 30 € van het lidgeld kunt terugkrijgen via de mutualiteit.

  Belangrijk om weten

 • Sinds verschillende jaren is het verplicht op voorhand in te schrijven voor de wedstrijden.

 • Je kan enkel deelnemen aan de wedstrijden als je lid bent van Sneeuwsport Vlaanderen. Ben je al lid dit jaar, dan krijg je dus korting op je inschrijving op de wedstrijden.
 • Wil je een bijkomende verzekering voor bijstand en repatriëring (helikopter, slee, ambulance, ...): dit kost 89 €
 • Lees het wedstrijdreglement en de waiver.

   Feed back

Een aantal jaar terug werd een bevraging opgesteld om te polsen naar jullie gedachten over het Belgisch Kampioenschap: lees de verwerkte resultaten

   Meer info

snowboard1Om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes in verband met de optredens, het programma of om je plekje te reserveren, neem dan een kijkje op de website of facebookpagina van Samsung Snowjam. 

  Line up van het festival 2017

  Resultaten van SnowJam 2016

   Geschiedenis


Het Belgisch Kampioenschap Snowboarden werd voor het eerst onder de vlag van de federatie georganiseerd in Val Thorens, in 2001. Daarvoor was de organisatie in handen van de “Belgian Snowboard Federation”. De eerste editie telde een 30tal deelnemers, in cross en big air.

Na twee jaar Val Thorens verhuisde het event naar Les 2 Alpes en werd de event partner “Snowmadness” vervangen door “Snowjam”. De line up van artiesten werd steeds indrukwekkender en het aanbod aan disciplines groeide. Snowjam & The Belgian Open vindt jaarlijks plaats tijdens de tweede week van de Paasvakantie. Voor de meeste freestylers is het de ideale seizoensafsluiter in de bergen, met stevige party’s en wedstrijden in cross, big air, half pipe en slopestyle. Het event telt in zijn nieuwste vorm ongeveer 70 competitieriders en meer dan 2.000 supporters en sympathisanten.

Volledige geschiedenis van SnowJam in beeld.

  Video: SnowJam 2016 

   Contactpersonen

Christophe De Groof Christophe De Groof
Voorzitter Freestyle Commissie

   Organiserende tour-operator

SnowBlend SnowBlend

  Fanpage

  @SnowBlend

   Resort

Les 2 Alpes Les 2 Alpes  

  Fanpage

  @2Alpes