Ride On filmfestival

 

Banner_RideOn_840.jpg

 

Maar liefst 3000 filmliefhebbers kwamen de voorbije drie jaar opdagen voor het eigenzinnige Ride On Filmfestival, welke action sporters en hun unieke lifestyle in beeld brengt. De organisatie heeft voor een nieuwe en unieke locatie gezocht: het Amerikaans Theater in Brussel, naast het Atomium. Deze magische gebouwen, waar vroeger de VRT studio's actief waren en waar ook de Rolling Stones op het toneel stonden, zijn de perfecte uitvalsbasis voor de vierde editie van het Ride On Filmfestival op zaterdag 7 oktober 2017. 

  2017

  Het facebook-event

  Naar de website van het Ride On Filmfestival

  Uitgebreid artikel over de versie van 2016

  Facebook pagina

“(INTER)NATIONALE TOPFILMS”

Net zoals de vorige edities zullen ook dit jaar internationale topfilms worden getoond. Zowel amateurs als professionals krijgen de kans om hun verhaal en levensstijl te tonen om het witte doek en zo bekendheid te vergaren binnen de action sports wereld. Zo waren er vorig jaar meer dan 150 films uit maar liefst 29 landen. Maar dat de roots van het filmfestival in België liggen was snel duidelijk, 3 van de 6 Golden Ride On Awards gingen naar een Belgische rider of cameraman.

“GOLDEN RIDE ON AWARDS 2017”

Van 1 augustus tot en met 30 september 2017 kunnen deelnemers hun film inzenden via de website de website of Facebook. Uit deze online inzendingen worden door een vierkoppige jury vijf van de zes films bekroond met een van de bekende Golden Ride On Awards. Deze films worden bovendien vertoond op het grote witte doek op 7 oktober in Brussel. Tussen 1 augustus en 5 oktober 2017, 23h59 is er alsook de mogelijkheid tot een ‘online voting’. De winnaar van de Golden Ride On Award ‘People's Choice’ wordt gekozen door het brede publiek gedurende deze volledige tijdspanne. Ook dit jaar staat er een prijzenpot van maar liefst 5000 Euro klaar, die zal verdeeld worden over de zes Golden Ride On Awards. Deze films zullen worden vertoond op het grote doek tijdens het officiële Ride On Filmfestival op zaterdag 7 oktober. De jury legt de focus op zowel het technische gedeelte van de sport als op het verhaal en de lifestyle achter de sport.

“FILM – EDIT – PLAY”

Onder het motto “FILM – EDIT – PLAY” kan iedereen zelf een film inzenden (zowel amateurs als professionals). De nadruk van de inzendingen ligt op het brengen van een verhaal en toepassen van creatieve camera- en montagetechnieken. Geen films met louter een opsomming van de meest ingewikkelde tricks, geen ver-van-mijn-bedshow… Het enige wat noodzakelijk is om deel te nemen, is creativiteit en passie voor sport, film en muziek. Op deze manier laat het Ride On Filmfestival zowel nieuwe als bestaande filmmakers, componisten van filmmuziek én sporters hun eigen kijk op de wereld van actiesporten vastleggen, niet alleen digitaal maar ook op het grote doek.

AFTERPARTY, NETWERKEN EN RANDANIMATIE

Na de kortfilmvertoningen en Golden Ride On Awards ceremonie wordt iedereen uitgenodigd voor de afterparty met een social drink. Dit jaar staan Supafly Collective (Couleur Café, Wecandance, Fire is Gold), Catwar and Lilihell (Les Ardentes, Wecandance, Clitclap), 2KG Hoofdvlees (Red Bull Thre3style) en Pegassi (Studio Brussel, Switch Top 30) achter de draaitafels. Kortom, dit wordt een avond om niet te vergeten.

TICKETS & INFO

Tickets via www.rideonfilmfestival.com

ROF Trailer https://goo.gl/6S42eA

Press Folder https://goo.gl/a6wtrT

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+32 472 43 46 65 (Thomas Lambrechts)
+32 479 29 38 72 (Koen Darras)