Format

HET BK FREESTYLE VERHUIST!

 

Er was links en rechts sprake van een locatie wijziging van het BK Freestyle. Na jarenlang een leuke thuisbasis te hebben gehad in Les2Alpes (FR), zijn we toe aan verandering. Vorig jaar strijden de elite van de Belgische en Nederlandse freestyle snowboarders en freeskiërs nog samen in L2A. Volgende editie zal doorgaan in LAAX (SUI). De 2e week van de paasvakantie moet je je agenda alvast vrijhouden.
Dit jaar wordt het programma gevuld met een gecombineerd Belgisch en Nederlands Freestyle Kampioenschap én de Battle of the Lowlands. Dé place to be om de laatste tricks van het seizoen uit je mouw te schudden, te laten zien dat je nog niet bent uitgeteld en dat volgens jou de winter gerust 365 dagen per jaar mag duren.

nskiv logo web

Door de intensieve samenwerking met onze noorderburen en de samenwerking met event- en reispartners is er zoals elk jaar sprake van het grootste sneeuwfestijn van de Benelux. Het gecombineerd Nederlands en Belgisch kampioenschap wordt georganiseerd door Sneeuwsport Vlaanderen en de Nederlandse Ski Vereniging. De reispartners verzorgen het reisaanbod.  Die samenwerking resulteert in een groot en sterk deelnemersveld, veel sfeer en veel actie.
Binnenkort laten we je meer weten over hoe je een accomodatie kan boeken met kortingscodes. Dus nog even geduld.  

Inschrijven (ONDER VOORBEHOUD)

Je maakt een account aan via Sneeuwsport Vlaanderen en schaft een sneeuwsportverzekering (Basic Safe of Snow Omnium) met bijhorende competitielicentie aan.

(COMING SOON)

  Waiver BK Freestyle 2019 (ondertekend meebrengen) (COMING SOON)

  Wedstrijdreglement (COMING SOON)


Accomodatie

Er zijn heel wat mogelijkheden om te overnachten in Laax en omgeving. Vanuit de organisatie zijn er alvast 2 mogelijkheden met bijhorende kortingscodes.
Als lid van Sneeuwsport Vlaanderen gebruik je de code: Bene19

Snuif de sfeer op met deze reports uit 2017


  Video: Verslag Sport40: Slopestyle 2017


  Video: Verslag Sport40: Big Air 2017

Verdere details, inschrijving voor de wedstrijd, volgt de komende weken, maar via de Facebookpagina en onze F reestyle Recap blijf je sowieso op de hoogte.


   Geschiedenis

Het Belgisch Kampioenschap Snowboarden werd voor het eerst onder de vlag van de federatie georganiseerd in Val Thorens, in 2001. Daarvoor was de organisatie in handen van de “Belgian Snowboard Federation”. De eerste editie telde een 30tal deelnemers, in cross en big air.

Na twee jaar Val Thorens verhuisde het event naar Les 2 Alpes en werd de event partner “Snowmadness” vervangen door “Snowjam”. De line up van artiesten werd steeds indrukwekkender en het aanbod aan disciplines groeide. In 2017 vond voor het eerst de slopestyle en big air wedstrijd  - voor snowboard - plaats onder de vlag van een FIS National Championship. Het concept werd wegens het ontbreken van een half pipe en een funcross in samenwerking met de Alpine skiërs, aangepast naar telkens een trainingsdag en een wedstrijdag. Een gesmaakte combinatie! Snowjam & The Belgian Open vindt jaarlijks plaats tijdens de tweede week van de Paasvakantie. Voor de meeste freestylers is het de ideale seizoensafsluiter in de bergen, met stevige party’s en wedstrijden in cross, big air, half pipe en slopestyle. Het event telt in zijn nieuwste vorm ongeveer 70 competitieriders en meer dan 2.000 supporters en sympathisanten.

  Video: BK Freestyle - SnowJam 2017 

   Contactpersonen

Christophe De Groof Christophe De Groof 
Voorzitter Freestyle Commissie

   Resort

LAAX

Fanpage

@LaaxSwitzerland

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Word lid!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x