9 maart 2020

51e Trofee van Vlaanderen en Vlaams miniemenkampioenschap 2020

Tijdens de krokusvakantie trok het Alpijns skiënd sportlandschap traditiegetrouw naar St. Johann voor de 51e Trofee van Vlaanderen en daaraan koppelend het Vlaams miniemenkampioenschap 2020. Met deelnemers die zijn afgezakt vanuit verschillende uithoeken van Vlaanderen waren de clubs goed vertegenwoordigd en klaar voor een week lang sneeuwplezier. De weergoden waren hen gunstig gezind wat de sfeer alleen maar beter maakte.

Met jarenlange ervaring zorgt Zondal Racing Team voor de nodige ambiance op en naast de piste.

Met nog enkele trainingsdagen in het vooruitzicht hadden alle racers er zeer veel zin in. Genieten gingen ze doen van deze week allemaal samen in Tirol. 


Eindelijk was het zo ver! Met enkele wolkjes aan de lucht gingen ze op woensdag 26 februari van start met de Reuzenslalom van de Trofee van Vlaanderen. Ze waren er allemaal klaar voor om het beste van zichzelf te geven. En of ze dat deden!

Resultaten Reuzenslalom Trofee Van Vlaanderen


Donderdag 27 februari was het tijd voor de Slalom van de Trofee Van Vlaanderen. Met een deugddoend zonnetje konden ze alles geven op een harde piste, en dat deden ze.

Resultaten Slalom Trofee Van Vlaanderen

De over-all winnaar bij de dames was Nore Kerkhofs en bij de heren Jerke Van Den Bogaert. Zie ze beiden eens glunderen op het podium op de foto's hieronder!

Er zijn 2 clubs die de trofee "Jef De Clerck" in ontvangst mochten nemen. Dit zijn de clubs met de 3 snelste dames/heren in de wedstrijd. Bij de dames was dit Koninklijke skiclub Zondal en bij de heren Snow Valley

Ook zij stonden te stralen op het podium!

Dames: Koninklijke skiclub Zondal

Heren: Snow Valley

Er zijn ook leuke foto's genomen tijdens de Trofee. Deze kan je vinden via onderstaande links:


Op vrijdag 28 februari was het aan onze miniemen om te laten zien wat ze in huis hebben. Zij kregen verse sneeuw en waren er helemaal klaar voor. Ook op hen stond er een Reuzenslalom en Slalom te wachten. Er werden ook hier enkele mooie resultaten behaald. 

Resultaten Reuzenslalom Miniemenkampioenschap
Resultaten Slalom Miniemenkampioenschap


De winnaars van het miniemenkampioenschap waren zeer blij met hun podiumplaats. Dat is duidelijk te merken aan de glimlachen op hun gezicht. 

Reuzenslalom

Nore Kerkhofs en Laurens Bynens

Slalom

Nore Kerkhofs en Ruben Celis

Ook hier zijn leuke foto's van gemaakt. Deze kan je vinden via onderstaande links:keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x