23 januari 2023

Bang! History is written. Twee belgen in top 30.

Sam Maes plaatste zich in Wengen nog voor een tweede run en eindigde toen in de slalom op de eindtabel, tevergeefs zonder WC-punten te kunnen sprokkelen.
Dat was een duidelijke voorbode voor de slalomwedstrijd in Kitzbuehel.

Dit weekend sloegen Sam en Armand wederom raak!


Armand Marchant wist met startnummer 38 net een 29e tijd neer te zetten in de eerste run. Voldoende om zich te kwalificeren voor run 2.
Sam plaatste zich ook meteen voor de 2e run en dat met startnummer 60! Hij bemachtigde met run 1 een 25e kwalificatieplek.  Met agressief in de hellingslijnen en met veel snelheid naar de finish zonder al te grote fouten, zo stel je je kwalificatie veilig.

In run 2 wordt er bikkelhard geskied. Armand plaats zich voor een lange tijd in de hot seat door een super afdaling met heel veel focus en berekende risico's. Hij zet de 5e tijd neer in run 2 en eindigt zo op een 17e plaats in Kitzbuehel! Sterk!

foto credits: @AgenceZoom / Alexis Boichard

Sam start goed en zoekt snel de limieten op. Dat moet ook om een goed resultaat te skiën in dit deelnemersveld. Na poort 9 komt hij uit evenwicht. Met de binnenski gaat hij onderuit en mist daardoor een poort. Hij haast zich opwaarts en zet zijn afdaling verder. Hierdoor zijn belangrijke seconden verloren gegaan.
Later gaat hij ergens nog breed uit, maar het ergste is al gebeurd om een prachtprestatie neer te zetten.
Bij aankomst is de teleurstelling af te lezen op zijn gezicht. Hij zet een prachtige prestatie neer op internationaal wereldniveau, maar de topsporter in hem is nog niet voldaan. Deze ervaringen zijn investeringen in de toekomst.
De officiële resultaten geven, zoals in Wengen, geen Cup punten voor Sam. Dat zit er enkel aan te komen in de toekomst. C'mon Sam! Go get it!

Toch een historisch momentje. De eerste keer in onze Belgische ski-geschiedenis dat twee Belgen een top 30 plaats behalen in eenzelfde World Cup wedstrijd. 

Proficiat! 

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x