1 april 2019

Belgisch record Speedski gesneuveld!

We volgen Joost en al zijn avonturen al even, en het zat er aan te komen!


Vorig weekend trok hij voor enkele wedstrijden nog naar Vars (FR, Hautes Alpes) om even sneller dan 200km/u met zijn ski's van een steile bergflank te vlammen.
De mythische piste La Chabrières is  dan ook dé plek om een goede prestatie neer te zetten.
Dit is de piste waarmee Ivan Origone in 2016 het wereldrecord verbrak, met een snelheid van 254.958km/u.
PURE WÀÀÀNZIN!

De grootse Belg François Delcorte, (sorry, ons volledig onbekend) skiede in 1997 zo'n 215.311km/u en haalde zo het Belgische record Speedski. Zijn prestatie stond maar liefst al meer dan 20 jaar in de boeken, niemand kon er aan tippen.

En daar stond Joost op, hij moest en zou zich voorbereiden om een gooi te doen naar dat Belgisch record. Volharding, nauwkeurigheid en blik op oneindig heeft er voor gezorgd dat hij zijn doel heeft bereikt.
Dit seizoen liet hij zich bijstaan door Professor Blocken (Universiteit van Leuven en Eindhoven). Zo liet hij een nieuw pak fabriceren en werkte hij aan een verbeterde houding. 

Vars 2019

Het Mekka van de Speedski, tijdens een weekend vol wedstrijden. Eerst volgende het Wereldkampioenschap en daarna nog een wereldbekerwedstrijd, allemaal op diezelfde legendarische piste.
Tijdens het wereldkampioenschap op 22 maart maakte Joost niet de beste beurt. Tijdens zijn afdaling raakte hij van zijn lijn, bijna de piste af. Zo moest hij zich rechtop zetten om zijn lijn te corrigeren.In Speedski staat dat gelijk aan een enorm verlies. Doch noteerde hij een 18e plaats (ok, door die grote fout) met een snelheid van 211.26km/u. De behaalde snelheid met in rekening gebracht de gemaakte fout gaf hem enorm vertrouwen voor de 2e wedstrijddag.

Op 26 maart was het zover, de volgende wereldbekerwedstrijd stond op het programma. Het materiaal was opnieuw in geraadheid gebracht, het hoofd zat goed. Dit was zijn kans!
Hij vliegt als het ware over de finish en noteert een 12e tijd. Met ... jawel! Een Belgisch record in handen.
218,845km/u.
Je kan wel inbeelden hoe gelukkig Joost was? 

En dat werd ter plaatse ook gedeeld met publiek, organisatie en entourage. De kranten stonden vol en het nieuws kwam al snel aan de oren van de Belgische journalisten.
Deze week nog zit Joost in 'Van Gils en Gasten' om zijn verhaal te komen doen.

Joost, proficiat met je prestatie!
Genieten nu! 

Foto's: Rémi Morel en David Aguero

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x