23 maart 2020

#blijfsporten

Sport Vlaanderen gaat van start met een nieuw concept om deze sombere tijd bewegend door te komen:

#blijfsporten

Wat houdt dit juist in?

Samen met verschillende partners willen ze ervoor zorgen dat iedereen nog steeds in beweging blijft maar op een gezonde manier. Hiervoor zijn ze aan de slag gegaan met een nieuwe website: www.blijfsporten.be . Hier vinden jullie leuke video’s die zich focussen op verschillende lichaamsdelen. Ze hebben ook onze video opgepikt met de wedstrijd van de Lockdown Workouts, zo kunnen ook wij ons steentje bijdragen aan dit top initiatief.

we hameren er op dat het belangrijk blijft de maatregelen te blijven volgen. Daarom is het van belang om met volgende zaken rekening te houden:

  1. Mensen die een loopneus hebben, niezen, hoesten of koorts maken, mogen niet sporten en moeten zoveel mogelijk in afzondering uitzieken;

  2. Mensen die toch samen met een huisgenoot of een vriend(in) sporten, mogen alleen hun eigen materiaal (racket, pallet, handdoek, drinkbus, …) gebruiken en moeten minstens 1,5 meter afstand houden.

Vergeet ook de basisregels voor hygiëne niet: handen wassen (voor én na het sporten), papieren zakdoek gebruiken bij niezen, hoesten of snuiten en hem meteen wegwerpen in een afsluitbare vuilnisbak, je elleboogplooi gebruiken, je gezicht niet aanraken, geen handen, zoenen of knuffels geven.  Dat spreekt voor zich.

Eenmaal klaar om aan de slag te gaan, hou je best nog rekening met volgende tips:

10 praktische richtlijnen voor veilig bewegen, trainen en sporten tijdens de corona-periode

  1. Als je nu pas begint met sporten of bewegen, bouw je het dan heel langzaam op.

  2. Beweeg, train of sport, maar kalm aan: niet intensief en niet te lang aan één stuk.

  3. Doe je normaal duurinspanningen, kies dan nu voor intervalactiviteiten.

  4. Oefen wanneer het kan in de open lucht (buiten, tuin, koer, balkon…)

  5. Binnen sporten of bewegen is nog altijd veel beter dan niet bewegen

  6. Sport nu bij voorkeur in je eentje (of beperk je tot je huisgenoten of 1 niet-huisgenoot)

  7. Kom je tijdens het sporten in de buurt van anderen, hou dan anderhalve meter afstand en doe geen high fives of handshakes.

  8. Doe niets samen in de marge van je sportactiviteit: niet samen met de auto naar de sportactiviteit, niet samen omkleden, …

  9. Raak alleen je eigen materiaal aan: gebruik je eigen drinkbus en handdoek, maar ook alleen persoonlijk sportmateriaal als een pallet, racket, bal, fiets, step, …

  10. Sport niet als je ziek bent, ook niet individueel. Onthoud ook dat je na koorts niet meteen weer mag sporten, maar nog evenveel dagen moet rusten als dat je koorts hebt gehad. Na  bv. 3 dagen koorts begin je dus pas op dag 7 weer te sporten.

Blijf bewegen en sporten dus, maar laat je niet verleiden plots intensievere dingen te gaan doen. Als je het volgens deze richtlijnen doet, zal het je weerstand ten goede komen en ben je weer wat beter gewapend tegen het Corona-virus. 

Elke dag komen er nieuwe filmpjes online, aarzel dus niet om elke dag eens te snuisteren op deze website!


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x