1 december 2020

Corona update 1 december

De periode dat de pandemie ons in de macht houdt, wordt stilaan tergend lang en we voelen ons er allemaal wat moedeloos door. De maatregelen worden continue hergeĆ«valueerd en bijgestuurd. 

Voor onze sport is er uiteindelijk bitter weinig veranderd. De indoorpistes blijven gesloten, afreizen naar het buitenland wordt ten stelligste afgeraden, de reisorganisatoren hebben de vele reizen tijdens de kerstperiode reeds geannuleerd. Enkel zwembaden kunnen terug worden geopend in Vlaanderen.

In a nut shell

Daar komt het voor Vlaanderen wat op neer, de zwembaden worden heropend. Nu waarom zwembaden wel en indoorskipistes niet... daar ontstaat vrij snel discussie over, terecht of onterecht, dat laten we even in het midden. (We hebben zo onze eigen argumentatie die we steeds proberen hard te maken aan verschillende beleidsmakers.)

Wat toch positief is te noemen is dat er vanuit de klankbordgroep "Heropstart van de sportactiviteiten" (olv ISB, VSF, De fitnessorganisatie, Gezond Sporten Vlaanderen, Sport -en keuringsartsen en Sport Vlaanderen) een instrument zal worden opgemaakt dat kan dienen als referentiekader om in de toekomst de indoor sportinfrastructuren stelselmatig te kunnen openen overheen heel Vlaanderen.
Een lichtpuntje aan de horizon, het biedt op z'n minst al wat perspectief. Maar ook op dit instrument dienen we nog wat te wachten en zo kunnen we concluderen dat we in 2020 nog niet meteen op onze latten of plank zullen staan in Vlaanderen. (Toch niet voor de +12 jarigen)

-12 jarigen in 2021

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Dat wil zeggen dat men vanaf 1 januari 2021 de grenzen van de geboortejaren in onderstaande tabel zal verschuiven. 2008 wordt 2009 en 2007 wordt 2008. 

Dat lijkt ons een rare kwestie, zo zullen er kinderen zijn die opeens hun geliefkoosde sport niet meer kunnen beoefenen. Daarom heeft Minister Weyts toch een nuancering doorgevoerd voor deze jongeren.
Zo mogen de kinderen die 13 worden in 2021 toch nog verder sporten.

indien je de volledige informatie rond de maatregelen nogmaals wenst na te lezen dan kan dat hier: 


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x