3 april 2019

Europa Cup Livingo-o-o-o

Loranne kwam in actie te Livingo.

En HOE?

Het Europa Cup niveau was top, de course was zelfs goed te vergelijken met een World Cup piste. Enkele grote jumps en zeer technische rails. 2 Europa Cups achter elkaar, een weekend vol.
Bij deze set-up kon Loranne haar kwaliteiten volledig uitspelen. Ze maakte haar sprongen zo hoog en stompte ver in de landing haar tricks. Dat maakte dat ze twee maal won van de Britse Katie Omerod, die technischere runs deed op medium jumps. De jury wist de grotere jumps van Loranne duidelijk te appreciƫren, aldus toptrainer Kevin Bronckaers.

Deze overwinningen kort na elkaar geven Loranne een mentale boost, zeker nadat ze de week voor deze Europa Cups haar ribben kneusde tijdens een training in Laax. 


Ook Stef Vandeweyer en Ilias Van Hoof hebben goed gereden tijdens deze EC in Livingo. Beide reden telkens de finales en vielen zeker niet uit de toon tussen een aantal World Cup riders als Jonas Boesiger (die dan ook 2 maal won). De eerste dag eindigde Ilias 5e en Stef 9e. Op dag 2 werd Stef 7e en Ilias 8e. Volgens hun coach kunnen ze in de toekomst hun run nog wat upgraden en zal de concurrentie moeten plaatsmaken op het podium. 

Keep pushin'! 

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x