2 april 2019

Evy pakt EC titel en wint World Rookie Tour

Evy is on a roll.

Europa Cup Kuhtaï... Boom!
World Rookie Tour... Pats!

En met die Boom-Pats staat de teller van medailles voor onze atleten dit seizoen op... we kunnen het niet meer bijhouden. 

Europa Cup Kuthaï - Big Air

Evy springt vlotjes naar goud. Met een backside 360 en een frontside 540 landt ze haar goude finale. Ze houdt het Duits geweld compleet achter zich met 160 punten. 2e plaats is voor Morgan Annika, 2 jaar ouder dan Evy en scoort 128 punten, de 3e Hardt Sarah haalt 96 punten en is maar even 10 jaar ouder dan Evy. Staat buiten kijf dat er hier een Belgische topper aan de start stond die de concurrentie heeft verslonden. 

World Rookie Tour Kaprun - Slope Style

Als ze Big Air stomped, wat dan met Slope Style?
Diezelfde vette runs worden gedropt. Concurrentie stond erbij en keek er naar.
Tijdens de World Rookie Tour krijg je een geheel ander wedstrijdveld, andere tegenstanders, meestal wel van hoger niveau. Het is één van de leukste happenings in het Snowboarden voor de jeugd... net omdat je strijdt tussen je leeftijdgenoten.
Good vibes, nice weather en Evy was er weer volledig klaar voor.
Evy zit in de categorie "Grom Girls" nog een leeftijdscategorie onder de Rookies. Ze haalt dus goud bij de Grom Girls... 

Maar wie haalt er goud in de Rookie-categorie? Annika Morgan... klinkt die naam jou bekend in de oren? Jawel, want dat is de Duitse die Evy tijdens de Europa Cup had verslaan in de Big Air te Kuhtaï. Dat even geheel ter zijde!
Laten we naar haar trick kijken:
Ze begint met een cab 540 mute, frontside 540 indy, switch backside 180, 50-50 frontslide 360 out, backside blunt to fakie eneen front board slide.
En als dat voor jou Chinees is dan bekijken we even samen haar run. 


Proficiat Evy, van heel het Sneeuwsport Vlaanderen Team! 

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x