12 december 2022

FIS WC te Val d'Isère, altijd mythisch

Dit weekend stond er een grote naam op de FIS World Championships kalender. De flanken van Val d'Isère (Bellevarde) werden omgetoverd tot reuzenslalom en slalom events in het alpijns skiën.
De neuzen naar het Eurosport-scherm gericht.

Reuzenslalom

Marco Odermatt neemt de 100 cuppunten mee met een perfect score in run 1 en run 2.
Sam Maes opent zeer sterk met een 14e plaats in de eerste run. In zijn tweede run wordt de eerste prestatie spijtig genoeg niet herhaald. Hij valt uit met een DNF2 ('did not finish in 2nd run'). Uit de eerste sterke run kan nu energie geput worden. Dit belooft naar meer! C'mon Sam!


Slalom 

Sam ging de eerste kwalificatie run uit de poorten en kon zich niet verder plaatsen. De flanken van Val d'Isère maken nog veel slachtoffers en dunde de groep uit.

Armand Marchant is specialist in de slalom en zet in de eerste run een voorzichtige 28e plaats neer. De motor staat in ieder geval aan. De tweede run vat hij aan met veel overgave en eindigt de run met een derde tijd. On-ge-loof-lijk! Dat doet zijn 28e plaats stijgen tot op plaats 17. Net voor Muffat-Jeandet Victor. De Noor Lucas Braathen zet zich op het hoogste schavotje. 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x