2 januari 2023

GET FIT 2 SNOW

Ieder jaar vertrekken ruim één miljoen Belgen richting de bergen om te genieten van hun geliefde wintersport. Ondanks alle sneeuwpret, ontstaan heel wat blessures op en naast de pistes, met soms langdurige gevolgen; botbreuken, gescheurde gewrichtsbanden en hoofdtrauma’s. 

Zeker nu met de onzekere weersomstandigheden in de bergen is het eens zó belangrijk dat je jezelf fysiek goed voorbereid. 

Skiën of snowboarden belast je lichaam op een bijzondere manier. Je bent opeens de hele dag buiten en sport zo’n 4 tot 6 uur achter elkaar, misschien wel meer. Bovendien gebruik je spieren die je normaal nauwelijks gebruikt.
Gelukkig kun je het overgrote deel van de blessures voorkomen door je spieren goed voor te bereiden op het skiën en/of snowboarden. Opdat iedereen ongestoord zou kunnen genieten van zijn of haar wintersportvakantie bundelden Gezond Sporten vzw, Fitness.be en Sneeuwsport Vlaanderen de krachten om jou beter voor te bereiden om je geliefde wintersport én blessures te helpen voorkomen met het Get Fit 2 Snow programma. Een thuis oefenprogramma om je conditioneel voor te bereiden en je spieren te versterken ter voorbereiding van de leukste vakantie van het jaar!

“ Beginnende sneeuwsporters lopen een groter risico op een blessure ”  

“ Acute blessures komen meer voor bij sneeuwsporters jonger dan 35 jaar “ 


Meest voorkomende blessuresDe lichaamsdelen waaraan sneeuwsporters het vaakst geblesseerd geraken:  

  • Knie 

  • Hoofd  

  • Enkel 

  • Schouder 

  • Rug  

Het type blessure die het vaakst gezien wordt bij sneeuwsporters:  

  • Ligamentaire letsels aan knie 

  • Hoofd- en nektrauma  

  • Botbreuken ter hoogte van het onderbeen, schouder en pols 

  • Schouderluxatie 

  • Lage rugpijn  

Blessures voorkomen: Get Fit 2 Snow 

Blessures ten gevolge van sport kan iedereen overkomen; beginnende sporters, oudere sporters, topsporters,… Iedereen is vatbaar voor een blessure! Verschillende factoren spelen een rol spelen in het ontstaan van een blessure; de combinatie van intrinsieke (=persoonsgebonden) en extrinsieke (=omgevingsgebonden) risicofactoren maakt een sporter vatbaar voor het oplopen van een sportblessure.    


Opdat iedereen ongestoord zou kunnen genieten van zijn of haar wintersportvakantie bundelden Gezond Sporten  en Sneeuwsport Vlaanderen de krachten om jou beter voor te bereiden om je geliefde wintersport én blessures te helpen voorkomen met het  Get Fit 2 Snow programma. Een thuis oefenprogramma om je conditioneel voor te bereiden en je spieren te versterken ter voorbereiding van de leukste vakantie van het jaar! 

Er werden 6 weekschema's uitgewerkt om je telkens voor de wintersportvakanties (Kerst, krokus, Pasen) te kunnen voorbereiden op de aankomende sportweek.

09 november 2020

GET FIT 2 SNOW
week 1

Vertrek jij binnenkort op wintersportvakantie?
Begin dan deze week met jouw eerste trainingsweek!

16 november 2020

GET FIT 2 SNOW
week 2

Je bent alvast goed gestart met jouw voorbereiding op die zalige vakantie, volhouden is de boodschap! 

23 november 2020

GET FIT 2 SNOW
week 3

Een nieuwe week, een nieuw schema! Maak je borst maar nat, hier volgt week 3 van jouw voorbereidingsprogramma!

30 november 2020

GET FIT 2 SNOW
week 4

We zijn halfweg het programma, blijven bewegen en blijven volhouden met trainingsweek 4! 

07 december 2020

GET FIT 2 SNOW
week 5

Nog twee weken te gaan en je kan alweer genieten van die prachtige bergen! Nog even volhouden en trainingsweek 5 afronden!

14 december 2020

GET FIT 2 SNOW
week 6

Het einde is in zicht, we hebben de laatste trainingsweek bereikt. Probeer jouw laatste trainingen tot een goed einde te brengen!


Deel deze trainingschema's met familie en vrienden!
Als lid van Sneeuwsport Vlaanderen mag je dan wel genieten van de beste wintersportverzekering, ... blessurepreventie is noodzakelijk voor een vlekkeloze vakantie. Dus "get in shape" en we zien jullie graag verder genieten op de sneeuw!

“ Gezond Sporten is werk maken van blessurepreventie ”  

 
“ Covid-19 maatregelen 

De huidige Covid-19 maatregelen verschillen van land tot land. Bekijk regelmatig de maatregelen in het land van bestemming om de nodige voorbereidingen te treffen (mondmaskerplicht, Corona Certificaat, quarantaine maatregelen,..)” 

Met dank aan

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x