27 maart 2020

Het doek valt over de verderzetting van ons seizoen

Beste sneeuwsport vrienden

We leven in harde tijden. Covid-19 houdt niet alleen ons land maar, gans Europa en bij uitbreiding de wereld, in bedwang. Behalve gezondheidszorg, de financiële sector, eenieders dagtaak, … heeft deze crisis ook een weerslag op de sport.

Volleybal, Basketbal, … hebben allen reeds de stekker uit hun competitie getrokken. Het EK voetbal zal volgend jaar plaats vinden… De Olympische Spelen zullen worden verschoven naar 2021. De FIS schrapt alles van zijn kalender. Onze Noorderburen richten geen sneeuw-events meer in in het seizoen 2019-20.

De overheden geven te kennen dat de huidige maatregelen die gelden tot 5 april met de nodige zekerheid verlengd zullen worden. Er gaan stemmen op dat we nog 8 weken in de huidige situatie blijven zitten. Op dat moment schrijven we half mei en hebben onze atleten 10 weken niet kunnen trainen, laat staan wedstrijdritme kunnen opdoen. De tijd die dan nog rest is te beperkt om alle wedstrijden plaats te laten vinden. Wie zou je zelfs voorrang moeten geven op de kalender? Wat met studenten en hun examens? En is wintersport in juni nog “aan de orde”?

Sneeuwsport Vlaanderen heeft in samenspraak met de verschillende commissies vandaag besloten om geen enkele activiteit nog plaats te laten vinden in het huidige seizoen. Het spreekt voor zich dat dit een moeilijke en pijnlijke beslissing is. Maar, in het licht van eenieders gezondheid willen we geen bijeenkomsten organiseren waardoor we bij zouden dragen tot de verspreiding van Covid-19.

Hoe volgend seizoen er uit zal zien en of we voor bijvoorbeeld de Skicup van Vlaanderen nog een prijsuitreiking voor de heenronde kunnen uitreiken, zal de toekomst moeten uitwijzen. De Freestyle Tour beëindigen we zonder eindklassement. De WinterClosing zal dit seizoen niet plaats vinden. 

Achter de schermen werkt het team (van thuis uit) hard verder aan de nieuwe beleidsplannen en worden andere dagtaken zo goed mogelijk opgevolgd. Wij blijven niet bij de pakken zitten en zullen hier samen sterker uitkomen!

Geniet van de tijd samen met het gezin, beweeg, soigneer elkaar, denk aan de zwakkeren in onze maatschappij waar wij allen een verantwoordelijkheid voor dragen en blijf dus “in uw kot”. We menen het. 

Tot snel!

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x