7 januari 2020

Historische prestatie van Armand Marchant

Ongezien!

Armand Marchant slaagt er in, na 3 jaar blessure, een historische prestatie neer te zetten voor België.
Nog nooit is het een Belg gelukt om zo hoog te scoren in een wereldbekerwedstrijd.

Zijn eerste run was zeer solide met een top 20, maar met die verbluffende 2e run heeft hij de lat hoger gelegd en geschiedenis geschreven. Zijn 2e run was de snelste van alle andere atleten. Dit doet je dromen naar ooit eens op het podium te staan!

Met dergelijke resultaten zit er meer in! Hij staat momenteel op een 12e plaats in de standing en er ligt nog heel wat te rapen voor hem. Hij behaalde in Val d'Isère al een 18e plaats en Nog één nachtmanche in Modanno di Campiglio en daarna trekt hij naar Adelboden... de plaats waar het ooit zeer fout liep.

De trappen van vergelijking voor het woord "straf" werd onlangs aangepast. 

"Straf, Straffer, Armand"

Herbekijk de prestatie van Armand

Via sporza kunnen we lekker nagenieten van zijn prestatie. 


Niet onopgemerkt

Lees het sporza artikel met een adequate wedstrijdanalyse van Belgisch skicoach Eric Stappers. 

De Oostenrijkers balen! In een krantenartikel in de Oostenrijkse pers zijn ze niet mild voor hun eigen landgenoten. In Zagreb wist er geen enkele Oostenrijker de top 10 te behalen, maar wat hun nog meer pijn doet (blijkbaar) is dat een Belg de 5e plaats bereikt. Een "Flachländer" klopt het hele Oostenrijkse skiteam in de slalom. De Oostenrijkse term die we vertalen als "iemand uit de lage landen".


7 januari 2017

Die dag staat onwaarschijnlijk in het geheugen gegrift van Armand, alsook van menig skifanaat in België. Toen ging Armand onderuit in Adelboden. Hoe hij terugvocht en wat dit met een mens doet, krijg je te zien in deze schitterende documentaire.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x