2 april 2019

Jules De Sloover all over Kuhtaï

Jules scoort! Honger had hij naar een medaille en kijk eens aan!
Tijdens de Europa Cup wedstrijd in Kuhtaï kon hij zijn voorbereidingen verzilveren in een mooie eerste plaats.

De wedstrijddag verliep niet 100% top, veel wind tijdens een Big Air wedstrijd kan snel roet in het eten gooien. Wat doe je met een windstoot  tijdens je hangtime? Eens in de lucht kan je hier niet op anticiperen, noch meer corrigeren. Daarom werd de wedstrijd dan ook 2 dagen uitgesteld. Risky business, want dat wil zeggen dat je ter plaatse jezelf niet perfect kan voorbereiden op deze grote sprongen. Geen trainingstijd is altijd wat meer stressy, maar dat is ook voor de tegenstand.

En Jules, die wist zijn kalmte te bewaren en zijn vorm tijdens trainingen te consolideren. Met als prachtig resultaat; zijn eerste goude medaille EC Big Air! 

Top prestaties van atleet en coaches!

Jules stompte een frontside 720 en een backside 900. (Je weet wel, front of backside is de draairichting tov je stance, en de cijfertjes zijn het aantal graden dat je rond je lengteas draait)

Nog leuk te vermelden; er werden ook andere Belgen gespot in Kuhtaï, ... ja Evy Poppe die een even mooie prestatie neerzette (dat lees je hier).
Dylan Van Hoeij deed het ook voortreffelijk op deze wedstrijd en eindigde 9e. 

Ook enkele andere Belgische boys waren van de partij, zoals Ben Theunissen en Bart Van Hombeek.
Allebei werkten ze ter plaatse voor de organisatie van deze Europa Cup Big Air. Ben shapete de grote kicker zodat ie perfect lag voor het diverse deelnemersveld en Bart zetelde mee als één van de juryleden. Leuk om te zien dat ons land zó vertegenwoordigd is op internationale wedstrijden. 

Nogmaals, PRO-FI-CI-AT Jules!
Hoed af!

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x