19 maart 2021

Junior World Champion 2021 Slopestyle... Evvyyyyyy Poppe!

Junior World Championships, Krasnojarsk (Rusland)

Als een Junior Olympic Champion komt aandraven tijdens de Junior World Championships, dan is ze topfavoriete. Logisch! Maar de wedstrijd moet gereden worden en Evy moet de tricks proper landen. Deze wedstrijd was een sterke consolidatie en dan zelfs nog niet in de mentaal makkelijkste omstandigheden. Run 1 kon ze niet landen, dat bouwt meteen druk op voor run 2. Bewijs dat Evy het hartstikke goed aankan. Ze stompt haar tweede run en maakt de verhoopte verwachtingen waar. Evy op één! Bam! Topprestatie! 

De eerste run liep dus wat minder door een val op de laatste sprong, maar ze rechtte de rug en maakte haar klaar voor run 2. Ze bleef foutloos op alle secties met rails en voerde de drie jumps goed uit met switch frontside 540, backside 360 en frontside 720. Dat leverde haar 88,75 punten op en zo ging ze haar Japanse tegenstandster Yura Murase (87,00 ptn) vooraf.

Maarten Avonds, trainer topsportschool bij Sneeuwsport Vlaanderen concludeerde "De prestatie die Evy neergezet heeft, is de prestatie waarop we gehoopt hadden. Het resultaat is super, maar we zijn vooral blij dat ze de tricks heeft kunnen uitvoeren die we op voorhand hadden afgesproken." 

 Lees meer in het Sporza-artikel.

Momenteel maakt Evy haar klaar voor de kwalificaties voor Big Air, en dan staat ze hopelijk zondag 21 maart een kans te wagen in de finales.

GO EVY
You rock!

Dylan Van Hoeij klaar voor Big Air

Dylan liep een blessure tijdens training voor het slopestyle event in Krasnojarsk. Lichte blessure aan de knie waarmee hij even platte rust nodig had om zich zeker in orde te stellen voor het Big Air event komende weekend. 

Toi toi toi! 

Trots om met deze talenten te mogen werken en te tonen dat België een wintersportland is! 

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x