20 december 2022

PB voor Sam Maes in Alta Badia!

Alta Badia, een Italiaans trekpleister voor menig wintersportliefhebbers. De Dolomieten bepalen het bergachtige landschap. Het skigebied blaakt van de authenticiteit, gerenommeerde restaurants en een legio aantal sportactiviteiten, waaronder wintersport natuurlijk.

Genoeg toeristische praat, als je ons niet gelooft, trek er dan zelf op uit en laat je verleiden door de Italiaanse bergsfeer.

Zondag 18 december en maandag 19 december was het aan Sam Maes om te schitteren in de reuzenslalom.
En of hij dit deed. Zondag nam hij als goede test om de dag erna alles-op-alles te zetten.

Tijdens deze wereldbekerwedstrijd gooit Sam Maes grote ogen, ook internationaal. De eerste run komt hij er solide op vertrouwen door en eindigt hij, gekwalificeerd, op een 22e plaats. Run 2 neemt hij ontketend op,hij skiet agressief, risicovol en net op het randje gecontroleerd de steile technische afdaling van Alta Badia naar beneden. Hij vestigt een 2e tijd, prach-tig!

Eindresultaat, een 11e plaats op een wereldbeker! Persoonlijk record van Sam Maes, en na wat uitzoeken het beste Belgische resultaat op een FIS WC reuzenslalom. 

De ontlading was groot. Tijdens de finish wees hij ostentatief naar boven, de hemel die toekijkt en hem verder pusht dan hij zelf voor mogelijk acht. "This one is for you sis, ❤️" markeert zijn Instagram bericht.

Proficiat Sam! Met deze ervaring het nieuwe jaar induiken, dat kan geen slecht gevoel geven.

Foto's met dank aan ©AgenceZoom

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x