20 november 2019

Rail'n Snow - hét sportief openingsevent van Winter in Antwerpen

Tijdens het event Winter in Antwerpen, dat op 7 december van start gaat in de binnenstad, zal het nevenevent Antwerp Rail 'n Snow alle wintersporters samenbrengen aan de Scheldekaaien.

Kom genieten van de stunts van freestyle snowboard en ski riders op een exclusieve setting. Jumps, rails, quarterpipes, ... een skatepark, maar dan voor de winterliefhebbers.

Aan deze setting koppelen we het BK Freestyle Snowboard Rail dat 's avonds zal doorgaan.

Onze Chief of competition, Christophe De Groof, is een dromer. En dromen doet ondernemen. Zo kondigen we met enige trots aan dat we een über-hyper-koewl concept hebben bedacht, samen met de stad Antwerpen én met de steun van Sport Vlaanderen.

Rewind naar enkele weken geleden: de stad Antwerpen vroeg ons om de koppen bij elkaar te steken en op zoek te gaan naar een leuke toevoeging voor het event Winter in Antwerpen.

"Ik heb wel een ideetje" aldus Christophe De Groof.

Enkele weken later komen we met het hele concept op de proppen. Taddaaa!

Hoe deelnemen?

Deelnemen doe je niet zomaar. Je dient een behoorlijk trackrecord in Freestyle te hebben om aan deze wedstrijd te kunnen deelnemen.

Tijdens ons Freestyle Tour worden er twee wedstrijden aanzien als kwalificaties:
17 november - Railbattle - Landgraaf
23 november - Railbattle - Ice Mountain Adventure Park

Op deze beide wedstrijden kan je een kwalificatie voor Antwerp Rail 'n Snow bemachtigen.

Daarenboven hebben we enkele prominente riders uitgenodigd, onze "Invites". Al deze invites krijgen van ons telkens een "Wildcard" om uit te delen aan collega riders (uit binnen- of buitenland) waarvan zij vinden dat ze niet mogen ontbreken op deze unieke wedstrijd.

Alle deelnemers worden op voorhand aangekondigd via onze kanalen.

Activiteiten en meer info

Op zaterdagmiddag 7 december klinkt het startschot voor Antwerp Rail 'n Snow. Tegen dan zijn alle modules geshaped en mogen we hopen dat de sneeuw blijft liggen.

  • We starten met enkele trainingsruns voor de deelnemende riders.
  • Daarna volgt de eerste kwalificatie.
  • Na 4 kwalificatierondes gaan we door naar semi-finals en finals.

Tussen het wedstrijdverloop kan je genieten van een aantal bloedstollende "Freestyle Sessions". We laten het publiek niet koud worden, maar houden continu de vinger aan de pols met sterke performances van onze demo-riders.

Afsluiten doen we met een leuke "price giving ceremony" en aansluitend een spetterende afterparty.

Let op: als bezoeker kan en mag je uiteraard de hele de dag staan kijken naar onze talenten op de sneeuw. Voel je echter meer en wil je jouw zoon of dochter ook eens op een snowboard zetten? Dan heb je daar op Rail 'n Snow de kans toe. 

We nemen ons Kids-On-Snow park mee naar de eventlocatie. Kids tussen 3 en 6 jaar oud kunnen volledig gratis proeven van het snowboarden. Wie weet heb jij wel de volgende Seppe Smits of Loranne Smans in je midden.

Voor meer praktische info verwijzen we jou door naar de officiële website van Antwerp Rail 'n Snow.Wie kan niet wachten? 

Indien je meer info wenst over de deelname aan deze wedstrijd, contacteer dan onze Chief of Competition.

Contactpersoon

Christophe De Groof
Chief of Competition BK Freestyle Rail (Antwerpen) & BK Freestyle (Laax)
Secretaris Sneeuwsport Vlaanderen + Voorzitter Freestyle Commissie 


Met de steun van


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x