26 februari 2019

Sam Maes, 2 maal brons op het Junior WK!!!

Sam weet niet van ophouden

En dat zien we graag!
Gisteren schitterde hij tijdens de reuzenslalom discipline in Val di Fassa, vandaag slaat hij een dubbel en behaalt ook brons op de slalom. Wat een prestatie! Nooit eerder heeft België zo hoog kunnen scoren tijdens een junioren wereld kampioenschap!  

2 medailles binnen

Dat hij België's beste alpiene skiër voor zijn leeftijd is staat buiten kijf. De prestaties spreken boekdelen. Dit seizoen was hij al super gestart Down Under in Australië en Nieuw-Zeeland. Enkele wedstrijden bij 'de groten' gaven hem heel wat ervaring. Zo was Levi (FIN) een leuke opsteker, en scoorde hij zijn  FIS punten in Val d'Isère met een 28ste plaats, in Saalbach-Hinterglemm (thuismatch) met een 21ste plek, 26ste in Are (SWE) tijdens hét WK. Tussendoor noteerde hij heel wat Europa Cup punten. Deze voorbereiding moest resulteren in een piekmoment tijdens deze WK voor junioren.
En of hij slaagde, wel tweemaal kan hij het podium bemachtigen, twee maal brons! Uitzonderlijk, en de pers mag het zeker historisch noemen!

Naar de wedstrijd

Samen met Yoeri Dedecker, Dries Van Ceulebroeck en Eliot Grandjean vatte Sam Maes de eerste run aan.
Dries en Yoeri vielen jammer genoeg uit. Sam en Eliot stonden uiteindelijk op resp. plaats 4 en plaats 60. 

Video's van Run 1

Sam Maes

Eliot Grandjean

Video's Run 2

Sam Maes

Eliot wist de 2e run niet af te maken en finished met een DNF. 

We kunnen niet wachten op de reacties van Sam. Hij mag ongelooflijk fier zijn, alsook zijn familie, vrienden en technische staff. De supporters laten zich alvast heel duidelijk horen!

Zondag staat hij ceremonieel aan de aftrap van FC Antwerp en geeft hij commentaar bij zijn sportieve prestaties tijdens 'De Zevende Dag' op één. 


Bedankt aan onze Belgische delegatie en de voorzitster van Sneeuwsport Vlaanderen, Martine Dom, voor de beelden en feedback. 

Proficiat Sam! Geniet!

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x