6 februari 2023

Sam Maes doet het weer! Historische punten in WC slalom en reuzenslalom

Sam Maes breidt zijn verhaal dit seizoen nog wat uit. Hij wordt de eerste Belg die World Cup punten scoort in twee aparte disciplines, de slalom en de reuzenslalom. Hij groeit zeer stabiel verder in dit skiseizoen en behaalde al enkele hoogtepunten in Wengen en Kitzbuehel. Bij die laatste stonden er allereerst twee belgen in de top 30, samen met Armand kon Sam een wedstrijdsessie afwerken in de slalom. Toen nog zonder wereldbekerpunten te sprokkelen. Hij maakte toen een cruciale fout in de laatste run.

Nu in Chamonix was het volledig raak. Hij startte met bibnummer 63. Dan dien je een solide eerste run te skiën om die eerste run te overleven.
Met één en een halve seconde achterstand op de fransman Noël Clement finisht hij run 1 op de 22ste plaats.Ruim gekwalificeerd!

De ervaring, het vertrouwen op de ski's, de aanloop en progressie in dit seizoen is zeer merkzaam bij Sam. Samen met Team Global Racing schittert hij nu ook in de slalom en kan hij top 30 plaatsen bemachtigen.

Full focus op run 2!

Sam skiet voortreffelijk en weet nog tijd goed te maken in de tweede run. Wat een prachtige prestatie! Hij skiet een 16e tijd in de tweede run en behaalt zo een mooie 18e plek overall.
De eerste echte cuppunten zijn binnen voor slalom. Dat terwijl hij in Alta Badia zijn beste reuzenslalom resultaat neerzette met een 11e plaats, maakt dat hij de eerste belg is die World Cup punten scoort in beide disciplines in hetzelfde seizoen. W-A-U-W!

Credits: Millo Moravski/@agencezoom

Armand Marchant wist zich, met een 51ste plaats, niet te kwalificeren in de eerste run. 

Telkens vechten onze belgen met hoge startnummers om zich te kwalificeren voor de tweede run. Het moet een immense sportieve druk zijn die telkens aan de start op de schouders ligt. Chapeau dat ze hier zo gefocust met kunnen blijven omgaan. Dit belooft meer! 

Welke historische momenten staan onze Belgische skiërs nog te wachten?

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x