2 februari 2023

SnowFest 2023 in high-end Park & Pipe resort Leysin

Na een afwezigheid van een aantal seizoenen staat nu eindelijk hét event voor snowboarders en freeskiërs weer op het programma. SnowFest is een samenzijn van iedereen uit Nederland en België die deze sporten een warm hart toedraagt, graag nog beter willen worden, lekker wil shredden met vrienden en mee wil doen aan de spectaculaire wedstrijden. Dit seizoen zullen we afreizen naar het Zwitserse Leysin, een populair gebied in de snowboard- en freeskiwereld.

“Het BK buiten de paasvakantie!?”

Sinds de geboorte van het BK freestyle snowboard en ski werd 1 doel voor ogen gehouden: kwaliteit. We streven er naar een representabel nationaal kampioenschap te organiseren. Dit vraag natuurlijk een aantal belangrijke zaken: sneeuw!, riders en een snowpark van een hoge kwaliteit. Om deze ingrediënten samen te laten vallen moet er een heuse puzzel gelegd worden. De internationale kalender, de garantie op een hoogwaardig park, de ondersteuning van een resort, niet te laat op het seizoen,… moeten allemaal mee willen.

Na een lange periode in L2A werd besloten om in het 2e samenwerkingsjaar met NskiV te verhuizen naar Laax. Een topper van jewelste! Zonde dat corona voor een serieuze financiële kater heeft gezorgd en zowel Laax als vervanger Crans Montana ons niet meer konden ondersteunen. 

De verdere zoektocht heeft ons zoals aangegeven bij Leysin gebracht. Enige voorwaarde is dat zij ons geen kwalitatief park kunnen beloven tijdens de paasvakantie en we dus genoodzaakt zijn om uit te wijken naar de week voordien. Win-win-win! Lagere verblijfsprijzen dan tijdens de paasvakantie, minder lang wachten aan de liften, ouders en supporters die rustig naar de bergen kunnen rijden en nog een extra week de tijd om te shredden tijdens de paasvakantie!

En wat met mijn werk / school? Neem contact met ons op en wij voorzien het nodige om de aanvraag op je werk / school in te dienen.


Snowfest, inclusief NK en BK

Tijdens deze week: dit seizoen van 26 maart tot 1 april, worden ook de Nederlandse en Belgische kampioenschappen gehouden. In de gebruikelijke wedstrijdcategorieën wordt gestreden om de nationale titels in Slopestyle, Big Air en Halfpipe. Als afsluiter is er de Fun Cross, een open evenement waar iedereen aan deel kan nemen. Ook vrienden en familie zijn uitgenodigd om mee te doen: in eerdere edities stonden ook dappere (maar best nerveuze) papa’s en mama’s aan start. De Nederlandse Ski Vereniging en Sneeuwsport Vlaanderen nemen ook dit jaar de gezamenlijke organisatie op zich. Beide partijen zijn enorm blij dit event in een top resort als Leysin te kunnen organiseren.


Leysin biedt een park voor ieder niveau

Goed aan te rijden vanuit de Benelux, dichtbij de vluchthaven van Genève, biedt Leysin een geweldig gebied voor ons SnowFest. In een prachtige bowl, grotendeels van de wind afgeschermd en boven een zonnig plateau, liggen alle freestyle faciliteiten. Het park bestaat uit maar liefst 4 verschillende lijnen, elk met een veelvoud aan jumps, rails en jib features. Voor elk niveau is er wat te doen en te leren. De verschillende categorieën kunnen dus ook steeds een course op hun niveau verwachten. De halfpipe wordt elke dag geshaped en is van het allerhoogste niveau. Sowieso zijn we in goede in handen: Benjamin Ravanel van Ravach Parks is één van de grootste coursebuilders namen wereldwijd.


Niet de eerste wedstrijden voor Leysin

Leysin heeft dan ook ruime ervaring op het gebied van evenementen: in 2020 vonden er de Youth Olympic Games plaats, waar Evy Poppe het eerste Belgische Olympische snowboardgoud haalde en Melissa Peperkamp direct daarachter zilver pakte. Afgelopen seizoen was Leysin host van de Junior World Championships: ook een zeer succesvol, internationaal enorm gewaardeerd evenement.


Op naar een week vol gezelligheid en spannende wedstrijden

Tijdens SnowFest gaat na een mooie en waarschijnlijk zonnige dag op de berg de fun in het dal gewoon verder. Tijdens deze week is namelijk ook het Shapes Festival, met optredens en muziek op diverse plaatsen op de berg en in het dorp. Natuurlijk komen we ook gezellig samen om tijdens een gezellige après ski/ board onze nieuwe kampioen te eren. Daarnaast worden er verschillende andere activiteiten georganiseerd, waarover we in de komende weken en maanden blijvend zullen informeren.

Boeken kan vanaf nu. De beste plekken zijn nog beschikbaar, maar beperkt: zorg dat je er snel bij bent! Bekijk hier de aanbiedingen.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x