8 januari 2020

Supporter voor Evy en Noa tijdens winter YOG 2020

De Jeugd Olympische Winterspelen gaan zodra van start.

Lausanne, de Zwitserse thuisbasis van het IOC (Internationaal Olympisch Comité), host deze 3e editie van de Youth Olympic Games 2020 of de winter jeugdspelen 2020.

De allerjongste top van over de hele wereld komt aan de start! Het is te zeggen, meisjes en jongens met een leeftijd tussen 15 en 18 jaar mogen deelnemen. Vermits ze zich geplaatst hebben met vroegere sterke prestaties.
Het format is gebaseerd op de échte Olympische Winterspelen. De vorige winter YOG ging door in 2016 te Lillehammer.

Wie vertegenwoordigt ons land in Lausanne?

Evy Poppe zal België vertegenwoordigen voor de disciplines Slope Style Snowboard en Big Air Snowboard. Met haar bijna 16 lentes jong heeft ze al heel wat furore gemaakt in het freestyle snowboarden. Onlangs nog 2e op de Europa Cup manche Slopestyle te Landgraaf. Momenteel is ze steevast de favoriet in de World Rookie Tour en vorig seizoen behaalde ze een bronzen medaille op de World Junior Championships in Kläppen en een 4de plaats in Big Air.
No pressure... maar het is duidelijk dat Evy hoge ogen zal gooien tijdens de winter YOG in Lausanne. Haar trainer Maarten Avonds vertelt er meer over in dit krantenartikel. Met een schoolcarrière op de topsportschool te Wilrijk zit ze natuurlijk gebijteld in een progressief trainingsprogramma. De lat ligt steeds hoog voor Evy omdat men weet tot wat zij in staat is. Maar laten we even focussen op deze Jeugd Olympische Spelen, de échte Olympische Spelen liggen nog iets verder weg, daar zijn dromen voor.
Evy is afkomstig uit Zelzate en houdt voor Het Nieuwsblad een dagboek bij over haar ervaringen in Lausanne.

Programma Evy Poppe: 

Snowboard Freestyle Slopestyle en Big Air zal doorgaan in Leysin Park & Pipe.

15 januari: aankomst Lausanne

18 januari: kwalificatie Slopestyle + finale Slopestyle

20 januari: kwalificatie Big AIr 

22 januari: Finale Big Air


We hebben nog een jonge dame die naar Lausanne afzakt. Noa Spoelders, 16 jaar en afkomstig uit Wilrijk, zal strijden in de Freestyle discipline SkiCross.
Noa betreedt nog maar net het FIS criterium en heeft dus snel haar niveau moeten opkrikken om kans te maken op een deelname aan deze YOG. Met een gunstig resultaat in Saas-Fee, begin dit seizoen, behaalde ze de selectievoorwaarden van de Koninklijke Belgische Skifederatie en BOIC. Nog voor haar FIS gerechtigde leeftijd (16 jaar) nam ze deel aan de Audi SkiCross Tour, met een 5de plaats in Anzère en een 2e plaats in Hoch-Ybrig. Noa staat te popelen om naar het YOG te trekken. Het kriebelt zo hard dat ze nog volop traint op haar start (iets wat je in ons land nog makkelijk kan trainen). Door de steun van Indoor skipiste Aspen kan ze nog enkele dagen hard trainen met custom-made startpoorten van familie Janssens (Stephane Janssens Junior is een ex-skicrosser en zeg maar pionier in ons land). Ze kijkt ongetwijfeld op naar haar teamgenoot binnen het Aspen Racing Team, Xander Vercammen. Hopelijk heeft hij nog enkele goede tips voor haar om van haar YOG een schitterende belevenis te maken. Xander is nu een rasechte skicrosser, gesteund door Defensie, kan hij op topniveau zijn sport beoefenen. En dit alles is begonnen met een knalprestatie tijdens de YOG in Lillehammer 2016. 

Programma Noa Spoelders:

SkiCross zal doorgaan in Villars Winter Park.

15 januari: aankomst Lausanne

19 januari: SkiCross heats (kwalificaties) vanaf 12u Slopestyle
19 januari:SkiCross Semi-finale vanaf 14u met aansluiten kleine of grote finale


Meer info over YOG Lausanne 2020

Via onderstaande website kan je alles op de voet volgen, zowel alles te weten komen over de verschillende locaties, disciplines, atleten, etc. 

Xander's zilveren medaille herbekijken?

We voorzien hier bijna 2 uur aan videoanalyses voor Noa, :-). Stelen met je ogen en visualiseer je wedstrijd tot je er bij neervalt.

Zijn 2 heats kan je terugvinden op resp. 52min39sec en 1u30min18sec
Zijn halve finale op 1u48min40sec
De grote finale op 2u8min

Even nagenieten


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x