29 januari 2019

Trofeu Borrufa, altijd prijs voor onze renners!

Belgische skiërs U14-16 scoren op internationale wedstrijd in Andorra

Vorig weekend is het BEAST (Belgian Alpine Ski Team) U14-U16 vertrokken naar de internationale FIS children wedstrijd Trofeu Borrufa in Andorra.  Het 14-koppige team van meisjes en jongens, onder leiding van nationaal coach U14-U16 Karen Persyn, bestaat uit 13 renners uit Vlaanderen en één renner uit Wallonië (Antoine Raskin). 

Naast teamleden uit Limburg (Nore Kerkhofs, Max Bollen, Stef Van Orten, Laurens Bynens en Jarne Werckx) en Vlaams-Brabant (Julie Vandaele en Seppe Appels) maken ook 6 renners uit het Antwerpse deel uit van de selectie: Fien Bourbon, broertjes Ioannis en Christos Bouas, Naya Van Puyvelde, Maïté Van Hassel en Mayté Boumans. 

Na de afgelasting van de 1ste wedstrijd door hevige sneeuwval en felle windstoten, ging op dinsdag 29 januari 2019 de slalom wel door. Yyaasss! Het Belgian Alpine Ski Team (BEAST) was er duidelijk helemaal klaar voor! 

De nationale coach Karen Persyn en haar team Victor Willemsen en Genji Phlippo behaalden met het Belgische jeugd skiteam mooie resultaten op deze eerste echte wedstrijddag.

Bij de U14 meisjes kaapte Naya Van Puyvelde knap de overwinning weg.  Zij was al de snelste in de 1e run, bezweek niet onder de druk en haalde het uiteindelijk voor Blanka Kovacs uit Hongarije en Aina Marti uit Andorra.

Alle jongens U14 behaalden een top 20 plaats. Ioannis Bouas ging in deze reeks aan de haal met een mooie 8ste plaats.

Bij de U16 meisjes scoorden Fien Bourbon en Nore Kerkhofs respectievelijk een 3de en een 4de plaats. 

De U16 jongens hadden het zwaar in een reeks met flink uit de kluiten gewassen kerels.

Bij de U14 jongens konden onze belgen toch de top 20 goed vertegenwoordigen.


De weergoden hebben we niet mee ter plaatse, enkele wedstrijden worden afgelast en de reuzenslalom (GS) wordt geskied op de slalompiste.
Geen mooie zon en prachtig zicht maar dat geldt voor elke renner. 

Hopelijk slaat het weer snel om en kunnen we nog enkele knappe resultaten neerzetten deze week!

Succes BEAST! 


And so it continues...

Op woensdag 30 januari vond de 2e wedstrijddag van de international FIS Children wedstrijden in Andorra plaats met een reuzenslalom voor de U14-renners. De U16-renners waren vrijgesteld van competitie omwille van de slechte weersomstandigheden. Hun reuzenslalomwedstrijd werd verplaatst naar donderdag.

Door de sneeuw en windvlagen was de reguliere reuzenslalompiste niet beschikbaar voor competitie en ging de wedstrijd door op de piste waar de vorige dag de slalom plaatsvond. Er werd vanzelfsprekend hoger gestart dan bij de slalom. 

De Belgian Alpine Ski Team renners vonden weinig inspiratie bij het slechte weer.
Bij de dames haalde Julie Vandaele een 14e plaats en kon Naya Van Puyvelde een 7e plaats in de 1e run niet verdedigen of verbeteren doordat haar ski uit klikte in een put.

Bij de heren was het beste resultaat weggelegd voor Laurens Bynens met een 16e plaats. Max Bollen en Seppe Appels behaalden respectievelijk een 26e  en 29e plaats. De broers Bouas (Christos en Ioannis) maakten in de 1e run aan dezelfde paal een fout waardoor ze de wedstrijd moesten staken. 

Stef Van Orten haalde wel de 2e run maar moest na een val opgeven in de 2e run.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x