27 februari 2021

Wat met BK miniemen kampioenschap?

Hoog tijd om onze competitieve ski-atleten op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen rond de BK kampioenschappen te Val d'Isère die gepland staan tussen 6 en 16 april 2021.

Met de huidige maatregelen en de onvoorspelbaarheid van de plaatselijke host is de Koninklijke Belgische Skifederatie en wijzelf genoodzaakt om te beslissen dat deze wedstrijden niet zullen kunnen plaatsvinden en zodoende worden geannuleerd.

De overheid en bij uitbreiding de media zorgt er soms voor dat ons inschattingsvermogen onnodig verstoord wordt als het gaat over de huidige en komende coronamaatregelen. Niets is zeker! Wat wel zeker is, is dat het virus nog niet uit ons systeem is en dat de vaccinatiecampagne nog niet voor het verhoopte effect heeft gezorgd. Dat de zorgverleners, de wetenschappers en zo ook de politici er alles aan trachten te doen om onze maatschappij terug gezond te krijgen is ook een feit. Echter liegen de cijfers niet en dienen we vast te stellen dat het door deze cijfers duidelijk niet makkelijk is om gerichte versoepelingen door te voeren die de organisatie van onze sport (en in het bijzonder de buitenlandse sportwedstrijden) mogelijk maakt. 

Er zijn vele afwegingen gemaakt. Het is nooit simpel om iets af te gelasten dat we ozo graag zien doorgaan.
Het is alreeds een lange strijd, we vragen om nog even vol te houden.

We geloven steevast dat onze community veerkrachtig is en vragen om nog even verder te dromen over de skisport, tot de dag dat we terug kunnen scheuren over de maagdelijk witte vlaktes.

In tussentijd is het steeds welgekomen om de wintersportcommunity te ondersteunen. Shop lokaal een nieuwe jas of een paar ski's. Hou de kunstpistes in Vlaanderen in het oog voor wanneer je bij hen terug kan gaan skiën of snowboarden! 

Overzicht

Week 1: BK voor de FIS gerechtigde atleten zal niet kunnen doorgaan in Val d'Isère. KBSF doet er alles aan om deze atleten zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van gemaakte vorderingen. De host Val d'Isère kan in de huidige situatie in Frankrijk ons niet ontvangen. Er worden alternatieven gezocht in alle mogelijke vormen om een FIS wedstrijd te organiseren. Dit met in de eerste plaats een organisatie voor de FIS-renners trachten te faciliteren (mogelijks niet onder de noemer van een BK) zodoende hun atletische evolutie kan worden gewaarborgd en in de tweede plaats om de rol binnen het FIS-landschap als skiland niet te moeten lossen. We zijn dan misschien een klein landje, maar steeds met heel wat internationale wedstrijdorganisaties zodat we een sterke reputatie hebben opgebouwd in het verleden. Die rol lossen zou een grote tegenslag zijn. 

Week 2: voor onze miniemen, U16, en de geïnteresseerde skicrossers zijn de wedstrijdorganisaties 100% geannuleerd. Het wordt onmogelijk om de hoop hoog te houden dat deze wedstrijdenreeks nog te organiseren valt in dit winterseizoen.

Aflasten valt ons steeds zwaar, we moeten onze competitieve skicommunity teleurstellen, tot onze grootste spijt.

06/04/21La Daille, Val d'Isère (FRA)FIS NC (LUX) - GS
KBSF To be determined
07/04/21La Daille, Val d'Isère (FRA)
FIS NC (LUX) - SL
KBSF
To be determined
08/04/21La Daille, Val d'Isère (FRA)
FIS NC (DAN) - SL
KBSF
To be determined
09/04/21La Daille, Val d'Isère (FRA)
FIS NC (DAN) - GS
KBSF
To be determined
10/04/21La Daille, Val d'Isère (FRA)
FIS BK Super-G (x2)
KBSFTo be determined
11/04/21La Daille, Val d'Isère (FRA)
FIS NC (BEL) - GS
KBSF
To be determined
12/04/21La Daille, Val d'Isère (FRA)
FIS NC (BEL) - SL
KBSFTo be determined

13/04/21
La Daille, Val d'Isère (FRA)
GP van België - SL
KBSFCancelled
14/04/21La Daille, Val d'Isère (FRA)
BK U16 - GS + GP van België GS
KBSF
Cancelled
15/04/21La Daille, Val d'Isère (FRA)
BK U16 - SL
KBSF
Cancelled
16/04/21La Daille, Val d'Isère (FRA)
BK SkiCross
KBSF
Cancelled


Photo by Yann Allegre on Unsplash

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x