29 oktober 2020

Corona update 29 oktober 2020

De inkt was nog niet droog

We konden de coronamaatregelen die van start gingen op vrijdag 30 oktober nog niet volledig uitschrijven of we troffen ons per direct in een strengere fase. Dit duidt op één ding. De situatie in Vlaanderen is ernstig! Collectief hebben we geen controle over dit virus. Het is momenteel van uiterst belang om contacten te vermijden, veilige afstand te houden, enzovoort, en onszelf goed te beschermen, zowel fysiek als mentaal.


Wat betekenen de maatregelen in het kort

  • Sportinfrastructuren; zoals onze kunstpistes, zijn open enkel en alleen voor jeugd sportkampen (tot 13 jaar) en professionele sportactiviteiten. Toegevoegd in het Ministerieel Besluit op zondag 1 november, maakt indoor sportactiviteiten voor kinderen tem 12 jaar terug mogelijk, mits toelating van het lokale bestuur. Clubs die hun werking indoor voor kinderen tem 12 jaar willen hernemen dienen contact op te nemen met het lokaal bestuur. 
    Geen vrij skiën dus.
  • Kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve voor kinderen tot 13 jaar die op sportkamp zijn of LO-lessen hebben op school. Zij mogen gebruik maken van kleedkamers (geen douches!)
  • Groepslessen, privé lessen, vrij skiën/snowboarden, voortaan verboden voor alle leeftijden.
  • Clubactiviteiten enkel mogelijk voor kinderen tem 12 jaar.
  • Publiek is niet toegelaten, behalve 1 persoon van het huishouden bij kinderen tot 13 jaar of 1 begeleider bij een G-sporter
  • We gaan onze sportbeoefeningen op eigen bodem enorm missen.

Aan onze clubwerkingen

Jullie kunnen voorlopig enkel sportactiviteiten verderzetten voor kinderen tem 12 jaar, wanneer je de goedkeuring hebt van het lokale bestuur. We kennen jullie, stilzitten doen jullie niet graag. Allemaal hebben jullie de creatieve capaciteiten om verrassend uit de hoek te komen. Dat hebben we ook tijdens de eerste golf gemerkt wanneer jullie met heel wat leuke acties op de proppen kwamen. Jullie houden mee onze sport levendig! Bedankt!


Aan onze partner indoorbanen en kunstpistes

Jullie krijgen harde klappen via deze maatregelen. We appreciëren enorm jullie flexibiliteit en doorzettingsvermogen. We kijken met z'n allen uit naar het nieuwe normaal, dan komen we massaal sneeuwsporten en bruist het weer van de clubgezelligheid. Mits goedkeuring van de lokale besturen of bevoegde ministers kunnen jullie de deuren openzetten voor onze jonge kinderen tijdens de herfstvakantie. Dat verdient massa's respect. We weten dat jullie deze kampen dan ook compleet veilig en met succes zullen volbrengen, zoals altijd.
Hou trouwens al onze partners goed in het oog volgende weken. Alle partners; onze clubs, onze reisorganisatoren, onze sportwinkels, etc. Steek hen een hart onder de riem. 


Aan onze cursisten

De praktijkcurssen werden voorbije week al geannuleerd en acties werden met onze partner reisorganisatoren opgezet om deze naar de toekomst te verschuiven in de agenda. De theorielessen gaan zeker nog wel door in een onlineversie. Alle cursisten werden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Daarenboven organiseren we tijdens de herfstvakantie een week vol webinars. Iedereen is welkom, ook niet-cursisten. Zo zijn er gratis webinars rond materiaalonderhoud, materiaalkeuzes, lerarenaansprakelijkheid en tips & tricks voor lesgevers.
Nodig je gelijkgestemde wintersport-vrienden uit om deel te nemen aan de webinars. De inschrijvingen lopen alvast stevig binnen.

Schrijf je in, neem een glas in de hand, maak het gezellig en word geïnspireerd door onze sprekers.


De algemene maatregelen voor de sportsector in het kort

Voor meer informatie surf naar de geldende algemene protocollen: Tot binnenkort, op de piste. Beloofd?

#blijfgezond
#blijfsporten

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x