27 februari 2019

Kids on Snow Tour klaar voor editie 2

In het najaar hebben we binnen de federatie ons Kids on Snow project onder de loep genomen en gepimpt tot de Kids on Snow Tour. Hierin hebben we 3 partners kunnen betrekken voor het uitrollen van hét eventpakket om je kind zo efficiënt mogelijk aan het snowboarden te brengen. Onze eigen jeugd snowboardmaster Childeric maakte Aspen, Flowtrack en Decathlon warm om samen aan de kar te trekken en een boost te creëren binnen het Vlaamse snowboardlandschap. Deze missies zijn gericht op kinderen tussen de 3 en 6 jaar. We doorbreken het taboe dat snowboarden niet voor kleine kindjes is. Laat ze snel alle facetten van de sneeuwsport leren kennen, zo worden ze motorisch zeer veelzijdig en kan je ze snel mee op wintersportvakantie nemen!

Bovenop onze ondersteunende partners, bedanken we heel graag ons enthousiaste Sneeuwsport Vlaanderen Crew, met leading man Frederik Vermeylen, huidig stagiair bij Sneeuwsport Vlaanderen. Zij zorgen steevast voor deze unieke belevenis!

We hebben enkele interessante cijfers en leuke foto's om met jullie te delen. 

Missie 1: 

De start werd gegeven op 15 december 2018 met zo'n 4 laagdrempelige events op de terreinen of in de winkels van verschilende Decathlon filialen. Goed voor 265 kinderen een eerste ervaring met een snowboard te bieden. Jawadde! We hebben super enthousiaste little shredders mogen ontvangen die door ons concept meteen 'the hang' kregen van het snowboarden. Tegelijkertijd gingen de kinderen op zoek naar "ICY", onze Snow-ID mascotte. De eerste glijervaringen werden verwezenlijkt op ons Kids on Snow Park, door de verschillende modules te bekampen, met instant happy faces als gevolg. 


Missie 2: Snow Day

Daarna werden de kinderen gestimuleerd de ontsnapte "ICY" op te zoeken op échte sneeuw te Aspen samen met een ouder. Na de kerstvakantie vond deze actie plaats dat zo maar even 90 kinderen met hun ouders op de been brachten om af te zakken naar de indoorpiste. Eens het materiaal werd verdeeld, de gepaste kledij werd aangetrokken trok onze Sneeuwsport Vlaanderen Crew op de piste voor een uur snowboardplezier. Samengevat een avontuurlijke kennismaking met echte sneeuw en een echt snowboard. En werd "ICY" nu gevonden? 

Missie 3: Kids & Parents

Voor diegenen die er niet genoeg van kunnen krijgen. Deze missie bestaat uit 4 lessen, naar analogie van het Kids & Parents concept. Tijdens deze lessen werkt ons Sneeuwsport Vlaanderen Crew stap voor stap toe naar de verschillende competenties van het beginnend snowboarden. De kinderen leerden o.a remmen, springen, insturen naar links en rechts, enz. met hulp van hun ouders, die de lessen op de voet mee volgen. Wanneer de kinderen de vollledige ontwikkeling van de ICY-rider (binnen het Snow-ID progressieboekje) hebben gemaakt, komt ICY de mascotte uit zin iglo. De kinderen gaan naar huis met hun diploma waarbij te zien is dat zij de 3 missies hebben voltooid,  krijgen ze officieel hun Snow-ID overhandigd met het niveau ICY-rider en krijgen ze een foto en een badge mee naar huis om dit traject nooit meer te vergeten!Is jouw kind klaar om de volgende zoektocht aan te gaan? Want ICY heeft zich terug verstopt en in zijn iglo is hij niet te vinden.
Afspraak op:


Contactpersoon

Childeric Bogaert Childeric Bogaert 
Recreatie manager Snowboard & Jeugdtrainer Snowboard


Met ondersteuning van volgende partners

Decathlon

Decathlon is fiere partner van de Kids On Snow tour en zal op die manier snowboarden nog toegankelijker maken, deze keer voor de allerkleinsten. Het is dan ook onze intentie om deze doelgroep in de kijker te zetten en kwalitatieve, maar betaalbare producten te ontwikkelen. Benieuwd naar onze snowboard collectie voor kids? Ontdek het op onze site: klik hier

Aspen 

Ook Aspen heeft sterk ingezet op de allerkleinsten. Vanaf 3 jaar kan je hier met het Kids & Parents leren snowboarden. Zij hebben de kleinste boots en snowboards voor jullie klaar staan! De eeuwige sneeuw staat 365 dagen klaart voor jullie om er een onvergetelijk moment met het hele gezin van te maken.

Flowtrack

Bij Flowtrack draait alles om positieve energie. We bieden echte, pure momenten waarin iedereen zich kan vinden.

Die energie voel je niet alleen op onze bestemmingen, je voelt ze ook bij onze mensen… Zij zijn de eerste tour operator dat reizen organiseert met een unieke formule waar kids van 3-6 jaar ook leren snowboarden. Neem zeker een kijkje op de website.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x