19 december 2018

Nine Dreams - Snowclash 2019

SnowClash is ondertussen aan zijn negende jaar toe en onder de naam "SnowClash Nine Dreams" wordt er opnieuw heel wat spektakel verwacht. Bovendien is deze themareis een vaste waarde geworden in de Belgische en Nederlandse freestyle scène en de mannen van SnowBite leggen zoals gewoonlijk altijd de lat hoog.


Het cijfer “9” die de leidraad zal vormen doorheen de week symboliseert negen dromen die de organisatie naar voren wil schuiven.

SnowBite heeft opnieuw gekozen voor La Forêt Blanche als topgebied, een samensmelting van Risoul en Vars.

SnowClash en SnowBite zullen er voor een magische sfeer zorgen en meerdere harten sneller doen slaan. We zijn allen benieuwd naar deze negende episode vol spektakel, vuur, freestyle en muziek.

Als lid van Sneeuwsport Vlaanderen krijg je €40 korting met de kortingscode “SVL9DREAMS”

Concept

Op vrijdagavond 05 april 2019 trekken 500 wintersportliefhebbers naar het Franse Risoul om te genieten van een week waar de focus ligt op shows, freestyle en creativiteit.

Beginnende freestylers en hun freestyle coaches, maar ook Belgische -en Nederlandse riders en internationale toppers pushen elkaar op een ludieke en weldoordachte manier to the limits.

La Forêt Blanche is er met zijn 10 funparks dé ideale uitvalsbasis voor dit freestyle verhaal. SnowBite creëert er, in samenwerking met de lokale shapers en zijn eigen 50- koppige crew een unieke setting waarin iedereen van elkaar kan leren. Daarbij schuwt SnowClash de show niet met onder andere fireshows, urban sessions, night shoots en een zelfgemakte speelmodule.

Waarom 9 dreams

Lang geleden en diep verscholen in de Franse Alpen waren er eens enkele bevriende skiërs en snowboarders die altijd maar opnieuw dezelfde droom hadden die uit exact negen (9) stukken bestond.

Deze negen bizarre dromen achtervolgden hen dag en nacht en lieten hen maar niet los, zelfs tot vervelends toe. Ze konden enkel verlost worden van deze dromen door ze effectief uit te voeren tijdens SnowClash Nine Dreams.

La Forêt Blanche – het grootste freestylegebied van Europa

10 funparken, 3 in Risoul en 7 in Vars, allemaal met een eigen karakter.

In het Totem Park zorgen houten rails en totempalen voor een unieke set-up. Ook de houten Wild West-obstakels die er speciaal gecreëerd werden geven een extra dimensie aan het funpark.

Maar dat was nog niet alles, want er is nog het funpark Surfland. Dit freestyle paradijs vormt een van de grootste snowparks van Europa en hier hebben zelfs enkele atleten voor de Olympische Winterspelen getraind. Afgezien van rails en kickers, biedt het park een 150 meter lange halfpipe en een iets kleinere halfpipe. Tevens worden hier regelmatig wedstrijden gehouden.

Voor de dames is er het Girly Park en speciaal voor de kleinsten het Kid Park en het Super Kid Park.

Gevorderde freestylers kunnen in het Park des Escondus terecht, dat over ca. 18 verschillende obstakels beschikt. Eveneens een echte aanrader is het Park des Ecrins, want hier kan men één maal per week ook 's nachts freestylen onder de blote sterrenhemel.

Het hoogtepunt van de funparks in La Forêt Blanche vormt het 8 ha. grote, op 2.400 m. gelegen Park de l'Eyssina. In dit alfa park zijn er talkrijke lines met tables, rails en kickers ter beschikking. Bovendien is er een boarder cross traject en ook een uitgebreide chill zone waar men na het sporten kan ontspannen.

Ondersteuning van de federatie

Het accent ligt elk jaar op de verschillende disciplines en spots die kunnen “gehit” worden, maar ook op de beloftevolle jeugd (12- 17 jarigen) die actief bezig is met freestyle skiën & snowboarden.

Uiteindelijk zijn deze jongeren de toekomst van freestylend België en SnowClash legt hier graag mee de focus op. Sneeuwsport Vlaanderen erkent het event en ondersteunt het door o.a. zijn eigen trainers & coaches mee te sturen om alles in goede banen te leiden.

By the way, als je lid bent van Sneeuwsport Vlaanderen in de winter van 2018 – 2019 krijg je maar liefst €40 korting tijdens jouw boeking voor SnowClash. Het enige wat je moet doen is je ofwel lid maken van Sneeuwsport Vlaanderen indien je dit nog niet bent, ofwel direct inboeken indien je wel al lid bent. (Actiecode: "SVL9DREAMS").

Freestylen voor beginners, gevorderden en pro's

Dit evenement is er voor en door riders waarbij er gestreefd wordt naar progressie in een ontspannen sfeer. Zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders kunnen hieraan deelnemen. Iedereen krijgt een unieke ervaring dankzij een deskundige begeleiding in de verschillende disciplines.

Alle Belgische Freestyle clubs worden uitgenodigd met hun leden. Daarbovenop gelooft ook de Nederlandse federatie in het verhaal en stuurt zoals vorig jaar zoveel mogelijk van haar leden mee.

Music, art, massages en workshops

Fun primeert op SnowClash 2019 en die wordt met ruime creativiteit ingevuld. Graffiti artiests zijn live aan het werk en bouwen zo dagelijks aan het decor van het SnowClash dorp. Je kan ook zelf je eerste werkjes creëren. Dj’s spelen overdag in het funpark en ’s avonds op de dansvloer. 

In samenwerking met onderstaande partners

Primus, Poliakov, Protest, Sneeuwsport Vlaanderen, Topsport Lebbeke, Red Bull, Jägermeister, Journey Of Sound, Ride On Filmfestival en Ice Mountain Adventure Park

Nood aan extra informatie?

✓ Koen Darras: koen@snowbite.be

✓ Thomas Lambrechts: thomas@snowbite.be

www.snowbite.be of www.snowclash.org

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x