16 oktober 2022

Ons Alpijnse (competitie-) Winterseizoen

Het winterseizoen staat alweer voor de deur en als federatie kijken we er alvast met volle teugen naar uit!

Voor de doorgewinterde wintersporter in het alpijnse skiën zijn er dit jaar bekende en onbekendere wedstrijdgebieden in ons programma, dit seizoen allemaal verzameld in Tirol, Oostenrijk.
Tirol ligt in het hart van de Alpen. Met meer dan 500 bergtoppen hoger dan 3.000 meter, 600 gletsjers die het hooggelegen berglandschap van de Alpenhoofdkam bedekken en groene almen met boerenhutten nodigt het u uit om te genieten van de idyllische sfeer. Skiërs en snowboarders hebben de keuze uit 80 skigebieden met in totaal circa 3.400 km pistes in alle categorieën en verschillende sneeuwhoogtes.


Een perfecte plek dus voor onze skiclubs om hun winter te spenderen. Laat ons ze even allemaal in detail bekijken. 

Herfstvakantie - Stubai (29 oktober- 6 november 2022)

Helemaal aan het einde van het Stubaital steekt de machtige Stubaier gletsjer ver uit boven het dal. Het wintersportgebied, op een hoogte tot 3.210 meter, mag zich het grootste van alle gletsjerskigebieden van Oostenrijk noemen. Van oktober tot juni is sneeuw gegarandeerd op de gevarieerde pistes van alle moeilijkheidsgraden. Meer informatie over Stubai vind je terug hier en hier.


Skiclub Casablanca organiseert jaarlijks de Memorial voor wijlen 'Joris Van Antwerpen'. Casablanca heeft dit jaar gekozen voor Stubai om hun wedstrijden te organiseren. Tal van skiclubs combineren dit event met een week stage op de eerste echte sneeuw van het seizoen!

 • 03 november 2022: Reuzeslalom
 • 04 november 2022: Slalom

De uitnodiging van de wedstrijd vind je hier

Inschrijven kan zoals altijd via het skicup portaal: skicup.snowid.be


Kerstvakantie - Leutasch (26 december - 7 januari)

Een nieuwkomer in het circuit, maar wel ineens het skigebied dat de Belgische (miniemen-) kampioenschappen mag organiseren!
De lokale bevolking heeft altijd gewaardeerd wat de Leutasch-vallei, die zich uitstrekt langs het Wetterstein-gebergte, bijzonder aantrekkelijk maakt voor gasten. Een walhalla voor cross-country skiën, maar ook alpijnse skiërs kunnen er hun hart ophalen. Het skigebied van de Katzenkopf in de Region Seefeld (1.100 - 1.360 m) is ideaal om optimaal van het landschap te genieten in een rustige omgeving. Het gebied beschikt over 4 km blauwe, 3 km rode en 1 km zwarte piste.

In het zuiden is het hoge dal afgeschermd van de milde Föhn, de beruchte sneeuweter, terwijl in het noorden de Wetterstein zich schrap zet tegen de kou en vanuit het westen kunnen sneeuwzware wolken ongehinderd binnendringen - dit maakt de "Luitasch", zoals de lokale bevolking zegt, extreem sneeuwzeker, maar tegelijkertijd verrassend mild en aangenaam qua klimaat. Meer informatie over Leutasch vind je hier en hier

Skiclub Snow Valley Racing Team organiseert dit jaar de Belgische (miniemen-)kampioenschappen . Zij kozen speciaal voor Leutasch vanwege de ligging en leuke trainings-/wedstrijdsomstandigheden.

 • 03 januari 2023 - BK (miniemen): Reuzeslalom
 • 04 januari 2023 - BK (miniemen): Slalom

Inschrijven kan zoals altijd via het skicup portaal: skicup.snowid.be


Krokusvakantie - Sankt Johann in Tirol (20 februari - 25 februari)


St. Johann in het Leukental is al eeuwenlang een bruisend en rijk handelscentrum dat vroeger profiteerde van de plaatselijke mijnbouwindustrie. Vandaag de dag is deze marktstad het kloppend hart van de regio. Wintersportliefhebbers worden in St. Johann in Tirol goed verzorgd. De Harschbichlbahn naar de Kitzbüheler Horn begint midden in de stad. Op de westelijke hellingen van de berg ontsluiten de bergbanen van St. Johann in Tirol een uitgestrekt skigebied tot 1600 meter boven zeeniveau. Veel oefenhellingen: zachte afdalingen om de juiste carvingtechniek te oefenen, maar ook een uitdagende FIS-afdaling - de enige zwarte piste in de omgeving - zijn een optie. Tijdens pauzes kan er genoten worden in een van de vele restaurants. Voor ieder wat wils! Meer informatie over St. Johann vind je hier en hier. 

Al decennia lang organiseert Koninklijke Skiclub Zondal haar wedstrijden in St. Johann. Ook dit jaar mogen ze weer trots het Vlaams Kampioenschap en de Trofee van Vlaanderen uitreiken. We hopen alvast dat ze dit nog vele jaren zullen doen!

Afspraak op:

 • 22 februari 2023 
  • Trofee van Vlaanderen: Reuzeslalom 
  • Vlaams kampioenschap: Reuzeslalom
 • 23 februari 2023
  • Trofee van Vlaanderen: Slalom
 • 24 februari 2023
  • Vlaams kampioenschap: Slalom

Inschrijven kan zoals altijd via het skicup portaal: skicup.snowid.be

We hopen in elk geval iedereen in grote getallen te mogen verwelkomen in alle bovenstaande skigebieden!

Doe je alle wedstrijden mee? Kijk dan zeker eens naar een voordelige seizoenspas! Terug te vinden op: https://snowcard.tirol.at

Meer info over een vakantie in Tirol? www.visittirol.be

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x