10 maart 2023

Ook Skicross en Snowboardcross tijdens Snowfest in Leysin

Leuk nieuws voor de Nederlandse en Belgische ski- en snowboardcrossers. Tijdens het Snowfest in Leysin zullen we ook een funconcept ski- en snowboardcross organiseren. Voor de vrijdag stond een funcross gepland, maar er was zoveel vraag naar een wedstrijd om de nationale titels, dat er in overleg besloten is om die toch op te nemen in het programma.


Goodie bags voor de funcross ski & snowboard in Leysin

Na een aantal jaar zijn snowboardcross en skicross weer terug in een fun format!
De wedstrijden zullen plaatsvinden op vrijdag 31 maart 2023. Met het team zorgen we ervoor dat de course er op z’n best bij ligt zodat het een spannende strijd kan worden. Wie mag zich aan het eind van de maand kronen tot Belgisch kampioen ski- of snowboardcross 2023? Wij zijn benieuwd!


Course toegankelijk voor alle niveaus en leeftijden

Iedereen mag meedoen in de strijd om dé uitblinker te zijn in skicross of snowboardcross, er zijn geen eisen gesteld voor deelname. De course die er ligt is niet van World Cup-niveau, maar juist geschikt voor alle niveaus en leeftijden. Prijzen worden per geslacht uitgereikt in de categorieën jeugd en senioren, geen medailles maar leuke goodie bags. Om mee te doen moet je geboren zijn in 2008 of later (snowboardcross) of 2007 of later (skicross). Iedereen die ouder is, doet automatisch mee aan de reguliere wedstrijd.


Programma Snowfest 2023

Hoe het volledige programma van Snowfest 2023 er nu uit gaat zien? We zetten het hieronder nog even voor je op een rijtje:
Zondag 26-03-2023
Aankomst in Leysin
Maandag 27-03-2023
Training slopestyle
Dinsdag 28-03-2023
BK/NK Park & Pipe - slopestyle (FIS wedstrijd)
Woensdag 29-03-2023
BK/NK Park & Pipe - halfpipe (FIS wedstrijd)
Donderdag 30-03-2023
BK/NK Park & Pipe - big air (FIS wedstrijd)
Vrijdag 31-03-2023
FUN skicross en snowboardcross

Let op: het programma is onder voorbehoud van het weer en de sneeuwcondities in het park.


Praktische informatie en inschrijven

Zoals hierboven geschreven mag iedereen mee doen aan de ski- of snowboardcross.
Het enige wat je hoeft te doen, is je aanmelden via het online inschrijfformulier. Let wel op, deelname is op eigen risico en deelnemers dienen in het bezit te zijn van een wedstrijdsport verzekering. Tijdens de week zelf wordt bepaald of er nog een (unofficial) training wordt georganiseerd, dit is afhankelijk van het programma, het weer en de sneeuwcondities.

INSCHRIJVEN

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x