11 februari 2019

Park City World Championships Snowboard

Concentration 100%

Dat is nodig want dit is dé wedstrijd van het jaar. De wereldkampioenschappens Slopestyle Snowboard. Dit jaar gehouden in Park City, Utah.

Snowpark met alle actie, Pick 'n' Shovel Slopestyle Park, 3 sprongen en 3 rails. Daar moeten de jongens het met doen.
Alle Belgen, behalve Seppe Smits, belanden in Heat 1. Ilias en Stef kunnen zich spijtig genoeg niet kwalificeren en eindigen op resp. de  52e en  31e plaats. 

Seppe en Ilias flyin' to Park City; credits @jeanvaleredemardSebbe en Seppe plaatsen zich alleszins voor de Semifinals. Sebbe met een solide first run met 78 ptn. Seppe doet hem in Heat 2 na met een 77,50 ptn en beide strijden ze mee in de semifinals voor een plek in de finale.

De beste namen staan tegenover elkaar. Tijdens de semi's eindigt Sebbe De Buck met alweer een geweldige eerste run op plaats 2, hij mag zich klaarmaken voor de finale.
Seppe Smits kan net niet meedingen en strand onder de Olympisch kampioen Red Gerard op plaats 6. De eerste 4 gaan door, by the way. 

De Nederlander Niek Van der Velden kon ook een topprestatie neerzetten en schoot vanuit de quali's meteen door naar de finals als 6e. 

Voor Seppe Smits dus geen top 10 plaats aangezien de 10 beste scores doorgaan naar de finale en strijden voor de podiumplaatsen.
Alle ogengericht op Sebbe De Buck, die nogmaals een kampioenschap rijdt en nu wel een uitstekende positie zit om zijn talent te tonen. Echter gooit slecht weer roet in het eten. De finale kan niet doorgaan en de wedstrijdorganisatie besluit om de punten van de Quali's, en Semi's te laten tellen voor het uiteindelijke resultaat. Wat natuurlijk een beetje een domper is op het hele event natuurlijk.

Niets aan te doen, het weer hebben we nog steeds niet in onze macht! 

Voor de vrouwen natuurlijk hetzelfde spijtige verhaal. Een sneeuwstorm doet de finale staken. Loranne eindigt zo op de 23ste plaats. 

Well done iedereen!
Volgend jaar weer dat stapje hoger, en hopelijk meer chance met het weer! keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x