16 november 2020

Sneeuwsport Vlaanderen 2.0

België boven!
Snowboard Belgium allicht... hint hint...zoek hen maar eens op Instagram.

Credits photographer: RuggliSebbe De Buck reed verdomd goed in de LaaxOpen in het Zwitserse ... Laax jawel. Beestige droneshot van het slopestyle parcours. 

Sebbe stond voor het eerst sinds de US Open van vorig jaar terug aan de start van een wedstrijd. Hij is goed gerevalideerd van een knieblessure en vond snel terug zijn niveau. De Laax Open is één van de hoogst aangeschreven wedstrijden binnen Europa en al snel werd duidelijk dat niemand had stilgezeten in de Covid-tijden. 

Credits photographer: Laemmerhirt

Sebbe plaatste zich tijdens de kwalificatie vlot voor de semi-finals en ook tijdens de semis wist hij door te stoten tot de finals.
In de finals heeft Sebbe zijn eigen kwaliteiten uitgespeeld met een stevige dosis style en creativiteit. Tijdens zijn eerste finale run kwam hij ten val, maar in run twee zette hij de puntjes op de 'i' door heel zijn run foutloos af te werken met een mooie 4de plaats als gevolg.

Ook Loranne Smans en Jules De Sloover waren van de partij in de wedstrijd, konden zich niet kwalificeren voor volgende rondes, maar absorberen wel bakken ervaring voor de toekomst. Ze werden respectievelijk 23ste en 33ste, geheel te info want zoals gezegd, het de ervaring dat telt. 

Credits photographer: Ruggli

Photo credits to: Ruggli & Laemmerhirt


Herbekijk de volledige wedstrijd Slopestyle 


Evy blonk uit in Crans Montana

Evy Poppe was the queen of the hill in Crans Montana. Ze pakte zwaar uit in het Zwitserse mondaine freestyle skidorp. Zeer solide runs en ze kon de prestatie omzetten tot een flinke podiumwinst in het Europa Cup circuit. 

Evy zal in de toekomst ook te zien zijn in de De Container Cup op VIER. Allemaal kijken! 


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x