11 maart 2020

Snowfest 2020 afgelast wegens Corona bedreiging

Gegeven de huidige ontwikkelingen is het onze plicht om het BK Freestyle Snowboard & Ski van 4 tot en met 11 april in het Zwitsere Laax in samenspraak met NskiV af te lasten.

In nauw overleg met beide bonden en de instanties ter plaatse in Laax werd er besloten om een proactieve houding aan te nemen en zien we geen ander alternatief dan deze editie 2020 te moeten afgelasten.
Van in de basis ademen onze beide federaties sport uit en het schrappen van de jaarlijkse hoogmis van onze disciplines doet ons dan ook enorm veel pijn.

Gelet op de berichtgevingen via overheidsinstanties zoals BOIC, NOC-NSF en overige zorginstanties, die de verspreiding van covid_19 nauwlettend in de gaten houden, de Zwitserse overheid en in combinatie met de vele berichtgevingen van internationale wedstrijden en nationale kampioenschappen zijn wij samen tot dit pakkend besluit gekomen.

Er is enerzijds het gezondheidsaspect dat de vele overheden in Europa vragen om serieus te nemen, anderzijds ook het sportieve aspect dat een deuk krijgt door het virus.

Wij hebben geen glazen bol. We hebben deze beslissing zo lang als mogelijk uitgesteld en handelen met de kennis van vandaag en de voorspellingen door ervaringsdeskundigen. We hopen dat we kunnen rekenen op begrip en kijken er nu al naar uit om de voorbereidingen voor Snowfest 2021 in gang te trappen.

We gaan in overleg met de Nederlandse Ski Vereniging om te bekijken of er een alternatief kan worden georganiseerd later in het seizoen, bijvoorbeeld tijdens de finale van de Freestyle Tour indoor in SnowWorld Landgraaf.

Voor alle duidelijkheid worden de reeds betaalde inschrijvingsgelden terugbetaald.

Keep shredding, be safe!


Hierbij stoppen we niet met de vinger aan de pols te houden, want we hebben natuurlijk nog andere evenementen in onze planning staan, zowel in het binnenland als het buitenland. Ten gepaste tijde zullen we ook hierover communiceren, zodra we alle meetings rond Covid_19 en onze sport hebben afgerond. 

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x