24 april 2018

This was Snowclash 8 - Infinity

SnowClash 8 Infinity Recap 


De achtste editie van SnowClash, INFINITY, zal nog lang voelbaar zijn in Risoul & Vars na de sterke passage met 500 freestyle liefhebbers. Een crew om U tegen te zeggen van meer dan 60 personen met riders die alles gaven tijdens de shows, acrobaten die vuurspuwden, fotografen en cameramannen en meer dan 10 Dj’s achter de decks. Het werd een editie met grotendeels zonnedagen, een eigen SnowClash Infinity snowpark en Yoga sessies door de Himalayan Yoga Master. Het symbolische cijfer “8”, wat oneindigheid of infinity betekent, vormde de leidraad doorheen deze spectaculaire week vol vuur, rave -en freestyle. Risoul & Vars waren met La Forêt Blanche en de 10 snowparks dé ideale uitvalsbasis voor dit freestyle verhaal. SnowBite creëerde er, in samenwerking met de lokale shapers een unieke setting waarin iedereen van elkaar kon leren. Beginnende freestylers, freestyleclubs, freestyle teams, monitoren, riders en internationale pro riders konden elkaar pushen to the limits.

Snowclash 8 - 2 550x309Snowclash 8 - 4 550x309

Opstaan met een vers laagje sneeuw tijdens de Paasvakantie en ‘s middags genieten van de blue bird met een straffezon, een beter scenario konden we niet wensen voor SnowClash. Het SnowClash shape team en een ijzersterke bende van 30 nationale & internationale riders (ski & snowboard) werkten keihard om een hele
week spektakel te voorzien voor de kijklustige freestyle fans. Het resultaat werd een eigen INFINITY SNOWPARK met verschillende modules zoals verschillende rails, een grote hip & de lichtgevende infinity circles. Er werden
sneeuwscooters voorzien in samenwerking met Risoul om de riders telkens naar boven te brengen zodat ze zoveel mogelijk runs konden afleggen om het publiek en zichzelf te plezieren. Het was prachtig om te zien dat zelfs de gasten, die vanaf dag 1 (gratis) freestyle lessen volgden bij de internationale riders, zich waagden aan de modules en konden deelnemen aan verschillende shows doorheen de week.
 

Op dag 2 trokken alle riders richting het VARS PARK om samen met het foto -en camera team een BIG AIR SHOOT te houden. Wanneer een topper als Stefke Vandeweyer - Olympische deelnemer in Pyeongchang bij slopestyle en big air - indropte bij zijn eerste big air poging en een double cork toverde, dan weet je dat het een mooie dag zou worden voor de beelden en beleving.

De tunnel centraal in het dorp was de uitgelezen locatie voor onze THUNDERSTORM URBAN SESSION waarbij de riders met veel rook, vuurwerk en licht een parcours konden afleggen in de stad tussen de toeschouwers. Zij hadden de keuze tussen een kicker en enkele rails waar ze serieus gedurfde tricks toverden. Dergelijke ‘urban playground’ is voor de riders en gasten een groot plezier omdat het afstand neemt van de standaard setting bij een snowpark sessie of wedstrijd.

Snowclash 8 - 5 550x309Snowclash 8 - 6 550x309

    

Dit internationale freestyle evenement is niet zomaar een trip waar men gratis les krijgt van de beste Benelux riders. Men kon ook zélf deelnemen aan de verschillende unieke foto -en videoshoots, ongeacht het niveau. Bij de freestyle lessen maakten de lesgevers video beelden die ze bij de VIDEO-ANALYSE samen met de gasten onderzoeken. Dit was een leerrijke sessie die de gemotiveerde freestylers de kans gaf om vertrouwen te kweken en bij te leren.

Snowclash 8 - 8 550x309

Omdat de boog niet altijd gespannen moet staan, werd op de mooiste zonnedag de Grootste waterslide van de Franse Alpen georganiseerd bij restaurant Tetras. De crew & riders weten ondertussen hoe ze dit grote SnowBite zwembad moeten graven en zorgden zelf voor zotte toeren op de latten en boards! We zagen bikini’s, zwemshorts, gekke kostuums & zelfs naakte waterratten.

    

Snowclash 8 - 10 550x309Snowclash 8 - 9 550x309

De voorlaatste avond vond naar jaarlijkse gewoonte de INFINITY FIRE SHOW plaats vlakbij de SnowBite accommodaties zodat de toeschouwers konden meevolgen van op de eerste rij of van op hun eigen terras. Dit zorgde meteen voor meer dan duizend kijklustigen in het dorp. De riders zagen het helemaal zitten om deze mensen nogmaals te verrassen met hun vetste tricks.

Snowclash 8 - 11 550x309Snowclash 8 - 12 550x309

De riders, crew en gasten konden dagelijks genieten van uitbundige feesten en club nachten met de SnowBite Dj’s. Naar jaarlijkse gewoonte waren er top DJ’s mee, MC’s en circusartiesten om het beste van zichzelf te geven bij La Grotte du Yeti, waar er tot laat in de avond kon worden gefeest. Double-U, Nukov & Yelmet, WLC, DB Vox en Maddis zijn artiesten die het perfecte recept kennen voor deze SnowClash festiviteiten. De crew zorgde voor lekkere dranken bij de après-ski’s, een hapje om te eten en fungeerde ‘s avonds en ‘s nachts als sfeerbeheer om ervoor te zorgen dat iedereen veilig thuis geraakte.Snowclash 8 - 13 550x309
De SnowClash week werd naar traditie afgesloten op vrijdag met de ROOKIE BATTLE waarbij maar liefst 100 deelnemers en heel wat kijklustigen aanwezig waren in het INFINITY SNOWPARK. De leerlingen die heel de week les hadden gevolgd, namen het in een ontspannen sfeer tegen elkaar op en streden voor de eer en een stevig prijzenpakket geschonken door Protest. 

Snowclash 8 - 14 550x309


Het succes van de voorbije edities leidde tot internationale ambities en met deze is het duidelijk dat er geen grenzen meer zijn bij SnowClash. De plannen voor de 9 de editie zijn nu al in de maak, en we kijken er allen opnieuw hard naar uit.


Partners in crime

Sportlife, Poliakov, Primus, Protest, Red Bull, Sneeuwsport Vlaanderen, Topsport Lebbeke, Jägermeister, Journey Of Sound, Ride On Filmfestival, Desperados, Ice Mountain

Nood aan meer informatie?

● Koen Darras: 0479 29 38 72 ( koen@snowbite.be )
● Thomas Lambrechts: 0472 43 46 65 ( Thomas@snowbite.be )

Snowclash 8 - 15 550x309

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x